Pretraga

Foto: Objavljeni rezultati natječaja, ovako bi mogao izgledati novi Dom za starije Dubrava

A- A+

Grad Zagreb i Društvo arhitekata Zagreba odabrali su i nagradili pet radova na natječaju za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja novog Doma za starije Dubrava. Dom bi, kad bude izgrađen, trebao pružiti smještaj za 200 osoba uz sve popratne sadržaje.

Prvonagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Grad Zagreb i Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) objavili su rezultate javnog i općeg projektnog natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Doma za starije Dubrava, o kojem smo već pisali ovdje. Raspisivač natječaja i investitor je Grad Zagreb, dok je natječaj proveo i organizirao DAZ.

Predmet natječaja bio je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Doma za starije Dubrava u Zagrebu s naglaskom na arhitektonsko oblikovanje građevine socijalne namjene, suvremenost, ekonomičnost i racionalnost. Cilj natječaja bio je dobivanje funkcionalnog i oblikovnog rješenja novog Doma, kapaciteta 200 korisnika.

Natječaj je proveden temeljem Zakona o javnoj nabavi, Pravilnika Hrvatske komore arhitekata (HKA) i drugih primjenjivih odredbi, kao postupak koji može prethoditi postupku sklapanja ugovora o javnim uslugama u dogovoru s Gradom Zagrebom.

Izdvojeni članak

Dubrava dobiva novi Dom za starije: Grad Zagreb je raspisao natječaj za arhitektonsko rješenje

Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama, koji se planira naknadno sklopiti na temelju pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave iznosi najviše do 313.551,13 eura neto (bez PDV-a). Obuhvaća izradu cjelovitog projekta (osnovni poslovi), što uključuje izgradnju, okoliš i opremanje (sukladno Pravilniku o standardu usluga HKA). Planirana okvirna sveukupna vrijednost izgradnje je 13.163.047,18 eura bez PDV-a.

Na natječaj koji je trajao od 26. travnja do 3. srpnja 2023. u 16 sati, pristiglo je ukupno 40 radova. Ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika DAZ-a Tomislava Petrinjaka, Darka Manestra i Tina Svena Franića te predstavnika Grada Zagreba Ive Bedenko i Borisa Grgurića većinom glasova izabrao je pet radova koje će nagraditi.

Prva nagrada

Prvu nagradu u neto iznosu od 15.820,56 eura dobio je rad autora Jelene Skorup Juračić, Dražena Juračića, Marije Grković i suradnika Zvonimira Pavkovića. Cjelokupni rad možete vidjeti ovdje.

Prvonagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Druga nagrada

Drugu nagradu u neto iznosu 9.887,85 eura ocjenjivački je sud dodijelio radu autora iz Studija Ploca (Studio Slab d.o.o.) Frane Stančića, Hane Marise Mohar, Ane Horvat, Rine Cote, Karla Lauca i Tomislava Tabaina. Taj rad možete vidjeti ovdje.

Drugonagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Treća nagrada

Treća nagrada u neto svoti od 5.932,71 eura dodijeljena je radu Tonćija Vlahovića. Njegov rad možete vidjeti ovdje.

Trećenagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Četvrta nagrada

Četvrtu nagradu u neto sumi od 4.746,17 eura dobio je Toni Lončar, čiji rad možete vidjeti ovdje.

Četvrtonagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Peta nagrada

Peta nagrada u neto iznosu od 3.164,11 eura otišla je u ruke Ane Lisonek, Stanislave Odrljin, Damjana Kolundžića i Tee Ivane Medvidović. Njihov rad možete vidjeti ovdje.

Petonagrađeni rad na natječaju za urbanističko-arhitektonsko rješenje Doma za starije u Dubravi | Foto: DAZ

Copy link
Powered by Social Snap