Pretraga

Ovogodišnja tema stručne konferencije ArhiBau 2023 je ‘Prostor budućnosti/Budućnost prostora’

A- A+

U sklopu Sajma arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr i u organizaciji Društva arhitekata Zagreb održava se treća stručna konferencija ArhiBau.hr 2023 na temu ‘Prostor budućnosti/Budućnost prostora’ od 26. rujna do 1. listopada na Zagrebačkom velesajmu. Cijena kotizacije za konferenciju iznosi 85 Eura. Članovi Društva arhitekata Zagreb ostvaruju 30% popusta prilikom kupovine kotizacije.

Najava za ArhiBau 2023.

Najava za ArhiBau 2023. | Foto: DAZhr screenshot

Prvi dan konferencije bit će posvećen temama vezanim uz državne uprave i samouprave te zakonodavne okvire, politike upravljanja prostorom i borbi protiv klimatskih promjena. Druga dva dana fokusiraju se na promišljanje i realizaciju realnog sektora u području arhitekture i graditeljstva te povezanih djelatnosti.

Glavni predavači ovogodišnje stručne konferencije su međunarodno priznata imena Atelier Ten (Ivan Jovanović)Rintala Eggertsson Architects (Dagur Eggertsson), raumlaborberlin (Luka Murovec) i ROTOR COLLECTIVE (Stijn Colon), dok će svoja recentna ostvarenja prezentirati i niz uglednih hrvatskih ureda i arhitekata, SANGRAD+AVP, NFO, SKROZ, POPARH, NEKOLIKO, BRP arhitekti i autorski tim projekta Moje mjesto pod Suncem, kažu iz Društva arhitekata Zagreb.

Uz navedene arhitektonske urede, predavanje će održati i Neven Mikec kao nositelj izgradnje Parka kneževa, VMD kvarta i Centra Maksimir u Zagrebu, a temu stanja u graditeljstvu i obnovi prezentirat će Ante Borovina koji upravo radi na zahtjevnim obnovama zagrebačke Katedrale i zagrebačkih mostova. S nama su i Vedrana Likan s predavanjem o doprinosu žena u arhitekturi i graditeljstvu te Stjepan Lakušić s predavanjem o doprinosu znanosti i obrazovanja otpornim gradovima. U programu sudjeluju i arhitekt Marko Dabrović iz 3LHD, koji potpisuje novi projekt Rimac kampus za Rimac automobile, Bojan Milovanović, voditelj projekta MUZA nZEB Roadshow-a, arhitektica Mia Roth Čerina kao kuratorica ovogodišnjeg nastupa Hrvatske na Bijenalu arhitekture u Veneciji te drugi važni ljudi poput ministara Branka Bačića i Olega Butkovića te gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje na konferenciji Arhibau.hr vrednuje se s 29 bodova/sata. Dodatne informacije vezano uz konferenciju možete zatražiti putem emaila: [email protected]. Stručna konferencija ponovno će okupiti vodeće arhitekte, građevinare, urbaniste, javnu upravu i druge stručnjake koji će raspravljati o ulozi arhitekata i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti.

Detaljan program konferencije možete pogledati ovdje, a za sudjelovanje na konferenciji ovdje.

Na Zagrebačkom velesajmu će se u vrijeme održavanja stručne konferencije ArhiBau.hr održati još tri sajma posvećena arhitekturi i dizajnu. Pogledajte koji su to sajmovi.

Izdvojeni članak

Rujan na Zagrebačkom Velesajmu: Četiri sajma posvećena arhitekturi i dizajnu

Copy link
Powered by Social Snap