Pretraga

Rujan na Zagrebačkom Velesajmu: Četiri sajma posvećena arhitekturi i dizajnu

A- A+

Čak četiri sajma posvećena arhitekturi i dizajnu će se u rujnu ove godine održati istovremeno na Zagrebačkom Velesajmu – Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb. Novost je ovo koju je najavio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, Luka Korlaet.

Najava sajmova Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb

Najava sajmova Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb | foto: Grad Zagreb

Na Zagrebačkom Velesajmu je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet uz direktoricu Zagrebačkog Velesajma Renatu Suša, sudjelovao na konferenciji u povodu najave četiri sajma posvećena namještaju, arhitekturi, dizajnu, graditeljstvu, unutrašnjem uređenju te umjetninama. Pozdravivši prisutne zamjenik Korlaet pohvalio je inicijativu Zagrebačkog Velesajma da se ova četiri sajma po prvi puta održe u isto vrijeme na istome mjestu.

– Očekujem da će ovo objedinjavanje tematskih sajmova i konferencija kreativnog sektora izazvati veliku pažnju zainteresirane javnosti, ali i pridonijeti inkubaciji novih kreativnih ideja i inovacija te ostvarivanju novih poslovnih suradnji. Svakako bih želio da se dio ove sinergije prelije i u urbani prostor Grada, u skladu sa smjernicama Novog europskog Bauhausa: održivije, uključivije, ljepše, rekao je zamjenik Korlaet.

Direktorica Suša naglasila je kako će posjetitelji izložbe moći razgledati u osam paviljona, na čak 18.000 m², te pozvala sve izlagače kao i posjetitelje da budu dio ovog događanja. Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb održati će se u terminu od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom Velesajmu.

Ambientu je najavio glavni konzervator Ministarstva kulture i medija Davora Trupković, sajam posvećen namještaju i unutarnjem uređenju, ove će godine ispričati svoju jubilarnu 50. priču u novom, raskošnijem ruhu. Priznati i renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brand, u šest sajamskih dana pokazat će najbolje dizajnerske komade, najneobičnije ideje produkt dizajna, mnoštvo inovativnih rješenja te najnovije trendove u uređenju interijera.

Izdvojeni članak

Marijan Haberle: Plodonosni arhitekt koji je posebno osjećao prostor i potrebe ljudi

Predsjednik Društva arhitekata Zagreba Tihomil Matković predstavio je ArhiBau.hr, mjesto susreta struke, prakse i dobavljača te svih koji daju odgovore na brojna pitanja sadašnjosti i budućnosti prostornog planiranja, projektiranja i građenja u Hrvatskoj i regiji, u cilju odgovora na kompleksno pitanje osiguranja ubrzanog gospodarskog oporavka te zelene tranzicije radi održivijeg razvoja i veće otpornosti društva na buduće krize.

Sudirektorica Zagreb Design Weeka Tina Marković najavila je Zagreb Design Week koji ove godine dolazi u jubilarnom desetom izdanju, a predstavlja sva područja dizajna, od produkt dizajna i vizualnih komunikacija preko modnog dizajna, pa sve do dizajna hrane. Na do sada najvećoj površini svoje novitete predstavit će dvadesetak najboljih proizvođača namještaja Hrvatske i svijeta.

Direktor sajma umjetnosti Daniel Tomičić predstavio je Art Zagreb koji omogućava da na jednom mjestu možete kupiti najbolja djela likovne umjetnosti. Pokrenut je 2018. godine i ubrzo se etablirao kao središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina.

Copy link
Powered by Social Snap