Pretraga

Paladina više nije ministar: Pogledajte što je sve rekao u svojem oproštajnom govoru

A- A+

Netom nakon što je premijer Andrej Plenković imenovao Branka Bačića kao njegovog nasljednika, Ivan Paladina, dosadašnji ministar graditeljstva, održao je i vlastitu konferenciju za medije. Između ostalog, rekao je kako je premijeru najavio svoj odlazak prije otprilike dva mjeseca.

ivan paladina

Ministar Ivan Paladina, foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Paladina je rekao kako je svoj odlazak najavio premijeru prije otprilike dva mjeseca i da su se dogovorili kako će napustiti dužnost ministra početkom ove godine. Dodao je i kako njegova odluka nije nastala preko noći, već da je duboko promišljena i da je danas još sigurniji – najbolja za sve.

Prokomentirao je i stanje obnove i rekao kako se ista njegovim radom ubrzala i da radovi iz mjeseca u mjesec rastu. Naglasio je da ako se ovako nastavi, ima veliki optimizam da će se se iskoristiti sav EU novac. Rekao je kako je zadovoljan i ubrzanjem dinamike rješavanja zahtjeva privatnih objekata. Zadovoljan je i svojim radom, ali ne i ukupnom dinamikom.

Izdvojeni članak

Plenković odabrao petog ministra graditeljstva u svojem mandatu – Branka Bačića

Preveliki pritisak

– Očekivanja cjelokupne javnosti su izrazito visoka, uglavnom usmjerena prema ministru, a prema modelu obnove, položaj ministra je ograničen i puno manji nego što to javnost misli. Sve to je preveliki pritisak za mene i za moju obitelj. Oni su mi prvi i najbitniji i to je glavni razlog za moj odlazak, rekao je Paladina.

Nakon što se zahvalio premijer Plenkoviću i svim članovima Vlade, poželio je svu sreću nasljedniku Branku Bačiću i rekao kako neće koristiti mogućnost naknade 6+6. Zaključio je komentirajući kako je bilo puno skepse, ali da je danas jasno da je njegov jedini cilj bio ubrzanje obnove.

Podsjećamo, Branko Bačić će postati peti ministar graditeljstva u mandatu premijera Andreja Plenkovića. Zanimljivo, Bačić je već bio ministar na čelu resora zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u mandatu od 2010. do 2011., dok je premijerka bila Jadranka Kosor. Uz poziciju ministra, Bačić će biti i potpredsjednik Vlade. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap