Pretraga

Podignuta optužnica protiv bivšeg HDZ-ovca koji je ljetos krao željeznu armaturu sa sinom

A- A+

Podignuta je optužnica protiv Stjepana Turkovića, koji je sa svojim sinom Mijom uhvaćen u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja u Karlovcu. Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu nakon provedenog istraživanja.

Obilaznica Turanj, foto: screenshot YouTube

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 4. siječnja 2023., nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1958. i 1991.) zbog počinjenog kaznenog djela krađe u pokušaju iz članka 228. stavka 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 5. srpnja 2022., na području Karlovca, zajedno i dogovorno utovarili na priključno osobno vozilo armaturne željezne šipke u vlasništvu trgovačkog društva, no u odvoženju tih predmeta su ih zatekli zaposlenici društva.

Izdvojeni članak

Ugledni HDZ-ovac uhvaćen kako krade željezo s obilaznice sa sinom: Napustio je stranku

Podsjećamo, Stjepan Turković, bivši HDZ-ovac koji je radio u Županijskoj upravi za ceste kada je u srpnju uhvaćen u krađi željezne armature, više nije njihov djelatnik, gdje je radio kao savjetnik. Dobio je otpremninu od 32.500 kuna. Više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap