Pretraga

Konačno bez gužvi u Karlovcu, GIP Pionir završio novu obilaznicu vrijednu 30 milijuna eura

A- A+

Nakon tri godine izgradnje, za promet je otvorena 6,2 kilometara dugačka obilaznica karlovačke četvrti Turanj. Riječ je o investiciji vrijednosti 30 milijuna eura s pribrojanim mostom na Korani, a izvođač radova je bio GIP Pionir iz Zagreba.

obilaznica Turanj

obilaznica Turanj | foto: Ministarstvo prometa

Obilaznica Turanj izgrađena je kroz projekt Izgradnja brze ceste kroz Karlovac, Splitski pravac, Dionica Mostanje – Vukmanički Cerovac. Ova dionica nastavlja se na već izgrađenu brzu gradsku cestu, i proteže se do Cerovca Vukmaničkog gdje se spaja na postojeću državnu cestu D1 s glavnim smjerom prema Plitvicama.

Smanjen prometni pritisak u gradu

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da vrijednosti radova obilaznice od 24 milijuna eura treba pribrojati sedam milijuna eura. Naime tolika je ukupna vrijednost izgradnje mosta Korana u duljini od 300 metara, a na trasi tog produžetka karlovačke brze ceste još su izgrađeni vijadukt Sajevac i dva nadvožnjaka te dva semaforizirana raskrižja, u Mostanju i Vukmaničkom Cerovcu.

– Obilaznicom značajno povećavamo sigurnost prometa, poglavito sigurnost Turnja, gdje je bio pritisak teškog teretnog prometa. Smanjit će se pritisak na gradske ceste i omogućiti normalan život stanovnicima, rekao je Škorić dodavši kako će se promet i dalje pratiti, pa ako se ukaže potreba na mjestima novih eventualnih uskih grla, nastavit će se radovi.

Izdvojeni članak

Transformacija karlovačkog kina Edison iz zaboravljene ruine u prvo hrvatsko VR kino

Poklon za 444. rođendan grada

Otvorenje obilaznice simbolično je organizirano u sklopu proslave Dana Grada koji je vezan uz datum izgradnje Karlovca – 13. srpnja 1579. godine. Svečanosti otvaranja obilaznice nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je tom prilikom Karlovčanima čestitao 444. rođendan grada.

Gradonačelnik Damir Mandić je istaknuo pak da će obilaznica stanovnicima Mostanja, Logorišta i Turnja konačno omogućiti normalniju svakodnevicu. Kao i da je nova prometna infrastruktura najbolji rođendanski poklon za Karlovčane.

U Karlovacu se obnavlja most od povijesnog značaja, sve o projektu doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap