Pretraga

Preminuo dugogodišnji vlasnik Troha-Dila: Klasanova tvrtka isticala se vlastitim patentom

A- A+

U 60. godini života, preminuo je Dinko Klasan, poznati bjelovarski poduzetnik, slikar i vlasnik tvrtke Troha-Dil. Tvrtku je dvije godine prije Klasanovog rođenja radi tradicije obiteljskog posla stolarstva osnovao otac Klasanove supruge, Milan Troha. Klasan i njegova supruga Troha-Dil su vodili barem pola vijeka poslovanja tvrtke, a upravo za vrijeme njihovog vodstva, došlo je do napretka i uzleta na tržištu. Nakon što su počeli proizvoditi PVC stolariju, dogodio se znatan porast u poslovanju, a između ostalog, imaju i svoj patent. Klasana će se, prema izvorima, i zaposlenici Troha-Dila i ostali poznanici, sjećati s poštovanjem.

preminuo Dinko Klasan | foto: YouTube screenshot

U 60. godini života jutros je preminuo Dinko Klasan, poznati bjelovarski poduzetnik i slikar. Klasan je bio vlasnik tvrtke Troha-Dil, jednog od vodećih hrvatskih proizvođača PVC prozora i vrata, a posljednjih godina stanovao je u Malinskoj na otoku Krku.

Pripao mu suprugin obiteljski posao

Klasan je rođen 1964. godine u Bjelovaru, gdje je odrastao i završio školu te se afirmirao kao uspješan poduzetnik. Njegova tvrtka Troha-Dil postala je prepoznatljiva po visokokvalitetnim proizvodima i poslovnoj etici koju je njegovao. Osim što je bio uspješan na poslovnom planu, Klasan će ostati prepoznat po dobrim djelima i pomoći u svojoj zajednici, prenosi superportal.hr.

Trvtku Troha-Dil, koje je Klasan bio vlasnik, 1962., dvije godine prije Klasanovog rođenja osnovao je Milan Troha, otac Klasanove supruge, a tvrtka je krenula poslovati kao jednostavna zanatska radnja za izradu građevne stolarije. Tvorac tvrtke uspostavio ju je na dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji u stolarstvu, a Troha-Dil je 1990-ih godina u Hrvatskoj potaknuo revoluciju u proizvodnji prozora i vrata uvođenjem najsuvremenije opreme.

Izdvojeni članak

Studija pokazala kako bi uskoro zahvaljujući prozorima mogli dobivati besplatnu energiju

Originalnost vlastitog patenta

Dulje od pola vremena poslovanja tvrtke, Klasan i njegova supruga bili su uključeni u rad Troha-Dila. Prema intervjuu za prozoreivrata, sam je iznimno doprinio razvoju i napretku tvrtke koju je na posljetku vodio, a vrlo brzo nakon što je Troha-Dil počeo proizvoditi PVC prozore i vrata uslijedio je napredak. Nije trebalo dugo, sam je rekao, da i ostali, uvidjevši uspjeh, krenu kopirati rad njegove tvrtke.

Razvojem vlastitog sustava prozora Bluegreen line okrenuli su novu stranicu u proizvodnji vrata i prozora u Hrvatskoj, te su stali uz bok samo pedesetak proizvođača koji mogu proizvoditi po strogim normama Passivhaus Instituta Dr. Wolfgang Feist. Dok je većini proizvodnja pod normama Instituta pripala kupovinom tehnologije koju je razvila neka druga kompanija, Troha-Dil je pak, sa dvije patentne prijave ostvario originalnost vlastitog patenta.

Uspješno vodeći svoju tvrtku, Klasan je bio usmjeren na edukaciju zaposlenika te na važnost kvalitetne i napredne tehnologije u stvaranju i u poslovanju. Tvrtki je bilo važno da zadrži zaposlenike te su mnogi, u vrijeme kada je Klasan vodio Troha-Dil, u tvrtki dočekali i svoje mirovine nakon dugogodišnjeg rada. Tvrtka je za svoj rad bila i nagrađivana, a na Klasanovo vodstvo nove generacije moć će se ugledati. U 2022. godini tvrtka je zabilježila preko 12,5 milijuna eura prihoda te je imala više od 140 zaposlenika.

Ovdje pročitajte koja će domaća stolarija opremati prestižno ski odmaralište u SAD-u.

Copy link
Powered by Social Snap