Pretraga

Preminuo muškarac na Hvaru: Slijedi kaznena prijava odgovornoj osobi prilikom izvođenja građevinskih radova

A- A+

U Starom Gradu na Hvaru je 16. svibnja smrtno stradao 29-godišnjak, a dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da nehajno nije postupao sukladno propisima i pravilima struke.

Policijski auto, ilustracija | Foto: MUP

Na mjestu događaja gdje je smrtno stradao 29-godišnjak, obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, a očevidu je prisustvovala i inspektorica zaštite na radu, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da kao odgovorna osoba građevinskog poduzeća prilikom izvođenja građevinskih radova, nehajno nije postupao sukladno propisima i pravilima struke. Tako je izazvao opasnost za život i imovinu.

Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zato što je tako ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Opasno izvođenje građevinskih radova. U pitanju je kaznena prijava iz čl. 222. st.3. i st.4. u svezi kaznenog djela iz čl. 221. Kaznenog zakona RH.

Izdvojeni članak

[FOTO] Skela se urušila u centru Zagreba, policija i vatrogasci na terenu

Preminuo muškarac na Hvaru: Slijedi kaznena prijava odgovornoj osobi prilikom izvođenja građevinskih radova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap