Pretraga

Ugovori vrijedni 1,3 milijuna eura za razvoj infrastrukture na Hvaru

A- A+

Ukupna vrijednost ugovora koji su uručeni na Hvaru iznosi 1,3 milijuna eura. Sredstva  su dodijeljena na temelju Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Kroz financirane projekte osigurava se ravnomjeran razvoj otoka.

Hvar, foto: Unsplash; Aleksandra Krasinska

Bespovratna sredstva dodijeljena su temeljem Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave Gradu Starom Grad za projekt adaptacije prostora za pripremu hrane Dječjeg vrtića ‘Sardelice’, Hrvatskom vodovodu d.o.o. za projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrbovska i Stari Grad, te Gradu Hvaru za projekt uređenja pomoćnih prostorija Sportsko-društvenog centra Tenis.

Izdvojeni članak

Na Hvaru počela izgradnja kanalizacije i podmorskog ispusta vrijedna 437 milijuna kuna

Ugovore je uručio premijer, Andrej Plenković, istakavši kako je riječ o projektima vrijednim 1,3 milijuna eura koji predstavljaju samo dio ulaganja Vlade u hrvatske otoke. Naime, ovom je prilikom napomenuto i kako je za razvoj otoka u novoj financijskoj perspektivi osigurano 150 milijuna eura. Od tih će sredstava otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura, što je važno za njihov razvoj i bolju povezanost s kopnom i drugim otocima.

Na Hvaru će se uskoro graditi i POS stanovi, pogledajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap