Pretraga

Priključak za komunalne vodne građevine u Zagrebu od 2024. trebao bi biti besplatan

A- A+

Grad Zagreb otvorio je savjetovanje o stavljanju izvan snage Odluke o obustavi plaćanja troškova izgradnje priključka na komunalne vodne građevine. Tako bi ugradnja priključaka za vodu obiteljskim kućama od iduće godine trebala pasti na teret gradskog proračuna. Rok za savjetovanje s javnošću je 30 dana, odnosno do 15. studenog, a građani primjedbe i prijedloge mogu podnijeti putem obrasca za internetsko savjetovanje.

Tomašević | foto: Facebook

Odluka o obustavi plaćanja troškova izgradnje priključaka na komunalne vodne Grada Zagreba puštena je u savjetovanje, a prema njoj bi ugradnja priključaka za vodu obiteljskim kućama od iduće godine trebala financijski postati odgovornost Grada. Uz to, svi kojima se u posljednjih nekoliko godina priključak naplatio trebali bi dobiti povrat tih sredstava, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Izdvojeni članak

Kreće se u obnovu vodoopskrbne mreže u Zagrebu: Radovi vrijedni 2 milijarde kuna, trajat će godinama

Također, iz Grada Zagreba stiže najava kako se ovih dana može očekivati i početak procesa javnog savjetovanja za Odluku o gradnji tipiziranih bokseva. Prema riječima gradonačelnika, plan je da se obje Odluke usvoje na gradskoj skupštini zakazanoj za 12. prosinca, odnosno da stupe na snagu u 2024. godini.

– Oko bokseva imamo dosta upita o povratu sredstava onima koji su ih izgradili, no najprije moramo usvojiti proračun za 2024. tako da će isplate krenuti od siječnja, rekao je Tomašević dodavši kako je u tijeku i javna nabava za polupodzemne spremnike kojih će, prema njegovoj procjeni, Zagrebu trebati oko 900.

Grad Zagreb stavlja izvan snage 4 problematična urbanistička plana uređenja, pogledajte ovdje o čemu je riječ.

Copy link
Powered by Social Snap