Pretraga

Pripazite na promet: Slijedi testiranje proširenja pješačke zone, zatvara se Masarykova

A- A+

Europski tjedan mobilnosti ove se godine održava od 16. do 22. rujna, a povodom njega će se i testirati proširenje donjogradske pješačke zone. Ideja je da se tako stvori nova gradska šetnica, koja bi se protezala sve od HNK Zagreb, do parka Zrinjevac. Također, započeli su i radovi na ugradnji prvih podzemnih spremnika u središtu grada, i to upravo na raskrižju Masarykove i Gundulićeve ulice.

Podsjećamo, ovo zatvaranje Masarykove je najavljeno već u lipnju ove godine, kada je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, rekao kako je njihova želja trajno zatvaranje ove ulice. Više o tome pročitajte ovdje.

– Najavljeno širenje pješačke zone na istočni dio Masarykove ulice je također u planu, i to već u rujnu za privremeno zatvaranje za Europski tjedan mobilnosti. Tjedan mobilnosti je tjedan kada se promoviraju oblici prometa alternativni automobilima. Želimo se odmaknuti od autocentričnog grada. Na inicijativu gradske četvrti Donji grad – Medvešćak, voljeli bismo privremeno zatvoriti istočni dio Masarykove kao pilot projekt. Istovremeno naručili smo i prometnu studiju od Prometnog fakulteta u Zagrebu, koja bi trebala pokazati što ovo zatvaranje znači za promet u okolnim ulicama. S ta dva pristupa provjerit ćemo da li je moguće trajno zatvaranje Masarykove ulice, što bismo jako željeli, rekao je Korlaet.

Izdvojeni članak

Iz grada komentirali rezultate zatvaranja Stare Vlaške: Moguće zatvaranje Martićeve i Masarykove

Ovo nije prvo širenje pješačke zone u Zagrebu – Stara Vlaška je tako u svibnju 2022. godine prestala biti prometna za motorna vozila. Ulica je i uređena, a kako to sada izgleda možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap