Pretraga

Projekt koji se čekao 20-ak godina: Konačno počeli radovi na izgradnji produžetka Branimirove

A- A+

Nakon skoro dvadeset godina, počeli su radovi na izgradnji produžetka Branimirove ceste kroz Sesvete. Samo za otkup zemljišta utrošeno je 5,5 milijuna eura, dok investicija izgradnje iznosi 40,5 milijuna eura. Krenula je izgradnja prve od tri dionice, dužine od 1.177 metara. Cesta će biti široka oko 30 metara, s četiri trake.

Dionica od Branimirove ulice do Brestovečke ceste dugačka je 1.177 metara, a nakon više od 13 godina, koliko se rješavao imovinsko-pravni problem, svečano je obilježen početak radova. Gradonačelnik Tomašević je na otvorenju rekao kako će sami radovi na dionici koštati Grad oko 35 milijuna kuna, dok je na otkup zemljišta i kuća do sada potrošeno 42 milijuna kuna. Kasnije su iz Grada objavili da je za otkup zemljišta utrošeno 5,5 milijuna eura, dok investicija izgradnje iznosi 40,5 milijuna eura.

Uz izgradnju četiri trake prometnice, prva faza produžetka Branimirove uključuje i izgradnju pješačko-biciklističke staze, autobusnih ugibališta, četiri semaforizirana raskrižja, kao i postavljanje nove javne rasvjete i instalacija. Gradonačelnik je naglasio i da će se građani Sesveta u sklopu ovog projekta i dobiti novi cjevovod, odnosno unaprijedit će se sustav vodoopskrbe. Radovi bi trebali biti gotovi kroz pet mjeseci.

Izdvojeni članak

Kreće izgradnja Branimirove do Sesveta: Sklopljen ugovor s izvođačem radova

Radovi na drugoj i trećoj dionici

Paralelno s radovima na prvoj dionici, u tijeku su i pripreme za početak radova na drugoj i trećoj dionici. Druga dionica će ići od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića, i bit će dugačka 1.900 metara. Kako je pojasnio gradonačelnik, na ovoj dionici je riješeno oko 33% parcela.

Treća dionica će biti najkraća, s nešto manje od 800 metara dužine. Ići će od Ulice Ivana Ančića sve do Varaždinske ceste, kako bi se postigao puni luk. Na ovom području je riješeno oko 80% čestica. Ukupno je do sada na otkup zemljišta za drugu i treću dionicu potrošeno 28 milijuna kuna.

Dokumentacija o nadmetanju | Grad Zagreb

Projekt koji se čekao 20 godina

Podsjećamo, izgradnja Branimirove ceste u Sesvetama je jedan od najiščekivanijih projekata o kojemu se govori već dvadeset godina. Prošlo ljeto smo pisali o tome da je otvoren javni natječaj za izvođače radova, a u travnju ove godine je napokon objavljeno kome je dodijeljen ugovor – zagrebačkoj tvrtki Zagorje gradnja d.o.o.. Više o tome pročitajte ovdje.

Produžetak Branimirove na istoku gradit će se u tri faze. Prva faza ići će od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice. Druga faza protezat će se od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića, a treća faza od Ančićeve do Varaždinske ceste. Prva faza produžetka Branimirove je procijenjena na 40 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni pet mjeseci nakon ugovaranja izvođača. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap