Pretraga

Kreće izgradnja Branimirove do Sesveta: Sklopljen ugovor s izvođačem radova

A- A+

Izgradnja Branimirove ceste u Sesvetama je jedan od najiščekivanijih projekata o kojemu se govori već dvadeset godina. Ljetos smo pisali o tome da je otvoren javni natječaj za izvođače radova, a danas je napokon objavljeno kome je dodijeljen ugovor – zagrebačkoj tvrtki Zagorje gradnja d.o.o..

Tabla na početku prve dionice produžetka Branimirove

Tabla na početku prve dionice produžetka Branimirove | foto: srednja.hr

Ugovor vrijedan 4.346.842,21 eura je potpisan već 29. ožujka ove godine, a obavijest je objavljena mjesec dana nakon, 27. travnja. Ovo je tek prva faza, pa se tako kreće u izgradnju dionice duge 1.190 metara. U obavijesti je navedeno i što je sve točno uključeno u ove radove.

– Prema namjeni predmetna građevina je prometna i infrastrukturna, obuhvaća izgradnju prometnice, pješačko – biciklističkih staza, autobusnih ugibališta, oborinske odvodnje prometnih površina, javne rasvjete (za cestu i pješačko – biciklističke staze), novih EKI instalacija, kao i zaštitu postojećih instalacija, semaforizaciju raskrižja i prometnu signalizaciju i opremu te krajobrazno uređenje uličnog koridora. Širina uličnog koridora na dijelu trase od Zagrebačke ceste do buduće ulice Rudolfa Kolaka iznosi cca 34 m, a širina koridora od raskrižja sa budućom ulicom Rudolfa Kolaka do kraja predmetnog zahvata na uklapanju na Brestovečku ulicu iznosi cca 26m…

Donosimo i čitavu obavijest.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Podsjećamo, Produžetak Branimirove na istoku gradit će se u tri faze. Prva faza ići će od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice. Druga faza protezat će se od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića, a treća faza od Ančićeve do Varaždinske ceste. Prva faza produžetka Branimirove je procijenjena na 40 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni pet mjeseci nakon ugovaranja izvođača. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap