Pretraga

Propala je još jedna tvrtka u Hrvatskoj: Radnici ostali bez posla i to po drugi put

A- A+

Još jedna tvrtka zatvorila je svoja vrata i tako radnike po drugi put ostavila bez posla. Pokušaj oživljavanja proizvodnje na prostoru pulskog Uljanika time je doživio još jedan neuspjeh. Razlog nesretnom raspletu – uplata za radne strojeve nikada nije stigla.

Radnik, ilustracija | foto: Unsplash

Tvrtka, koja je zapošljavala pedesetak radnika, za rad je unajmila prostor i strojeve pulskog brodogradilišta Uljanik.

Pokušaj ponovnog pokretanja proizvodnje na prostoru brodogradilišta Uljanik u Puli ovih je dana propao, a pedesetak radnika tako je po drugi put ostalo bez radnog mjesta. Iako je stekla pravo prvokupa, tvrtka Bene Trade nije na vrijeme uplatila sredstva za radne strojeve čime je svoje radnike ostavila bez sredstava za rad, a samim time i posla.

Oprema i strojevi za rad ponuđeni su u sklopu stečajnog postupka na prodaju kroz javnu dražbu.

Radnici ponovno bez posla

Priču o proizvodnji na prostoru pulskog Uljanika započeo je Jindrich Vlček, Čeh koji je dugogodišnji suradnik Brodogradilišta i Strojogradnje, navodi Glas Istre. U suradnji s austrijskom grupacijom usredotočio se na proizvodnju na dijelu nekadašnjeg programa Uljanik Strojogradnje. Za to su unajmili halu i strojeve zbog koji je danas došlo do nesretnog raspleta.

Naime, strojevi i oprema u sklopu stečajnog postupka bili su ponuđeni na prodaju u postupku javne dražbe. Odlukom suda tvrtka Bene Trade stekla je pravo prvokupa, ali pod uvjetom dostavljanja novčanih sredstava u roku od trideset dana.

Rok je istekao 20. ožujka, a uplata tvrtke Bene Trade nije stigla. Strojevi i oprema tako su završili u rukama Trgometala i Plazma tehnike čija je ponuda iznosila skoro 13 milijuna kuna.

Zbog ovakvog raspleta pedesetak radnika ponovno je ostalo bez radnog mjesta.

Copy link
Powered by Social Snap