Pretraga

Raspisan novi ciklus natječaja EUROPAN: Prijaviti se mogu stručnjaci i studenti mlađi od 40

A- A+

Raspisan je 17. ciklus međunarodnog natječaja EUROPAN, pod tematskim nazivom Živi gradovi (‘Living cities’). Cilj natječaja je predložiti projekte koji potiču promjene i doprinose ekološkoj tranziciji. Natječaj je otvoren stručnjacima i studentima arhitekture, krajobraza i urbanističkog planiranja, mlađima od 40 godina.

Ilustracija, foto | Ministarstvo graditeljstva

Cilj natječaja je istražiti obnovljive kapacitete novih ekologija i prevazići suprotnosti između prirode i antropocentričnog pristupa u vremenima obilježenim prirodnim katastrofama i klimatskim izazovima. Prijave traju do 30. srpnja 2023. godine, a kalendar cijelog natječaja možete pogledati ovdje.

Ove godine izabrana je 51 europska lokacija među kojima je i centar grada Makarske. Obuhvat natječaja odnosi se na područje povijesne jezgre u kojoj je potrebna intervencija usmjerena na kulturni turizam pri čemu na unaprijed određenim lokacijama treba preoblikovati gradsku tržnicu, izgraditi mediteranski kulinarski centar te kreirati novi prostor za realizaciju kulturnih sadržaja i programa. Više o tome pročitajte ovdje.

Inicijativa Novi europski Bauhaus promiče dosadašnji i budući rad organizacije EUROPAN te poziva sve zainteresirane na sudjelovanje. Više o uvjetima i pravilima natječaja možete saznati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap