Pretraga

Makarska kreće u rekonstrukciju Pijace: Autori idejnog rješenja moraju biti mlađi od 40

A- A+

Grad Makarska raspisao je natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju Makarska – Pijaca / Peškarija / Gastro-centar grada. Svi članovi autorske grupe, koji se prijave na natječaj, moraju imati manje od 40 godina na dan predaje natječajnih radova, a rok za njihovu predaju je 30. srpanj.

Makarska- natječaj Europan

Makarska raspisala natječaj | foto: Grad Makarska

Natječaj kojeg provodi EUROPAN Hrvatska otvoren je 27. ožujka u okviru međunarodnog urbanističko-arhitektonskog natječaja EUROPAN 17. Tema je ‘Živi gradovi 2, re-imaginacija arhitekture kroz skrb o životnim sredinama’. Pravo sudjelovanja kao voditelj autorske grupe ima svaka fizička osoba sa statusom ovlaštenog arhitekta/arhitektice u jednoj od europskih zemalja, o čemu mora prikazati dokaz.

Koautori moraju imati diplomu ili adekvatnu kvalifikaciju iz bilo koje od zemalja unutar granica Europe, sukladno Direktivi Vijeća Europe 2005/36/EC. Diplome moraju biti iz područja arhitekture, urbanizma, građevinarstva, pejzažnog planiranja, umjetnosti i drugo.

Poželjna je multidisciplinarnost unutar tima, a broj članova nije ograničen. Suradnici ne moraju imati kvalifikaciju i ne smatraju se autorima projekta. Svi članovi autorske grupe moraju imati manje od 40 godina na dan predaje natječajnih radova – 30. srpnja.

Izdvojeni članak

Novi korak u digitalizaciji: Ovaj hrvatski grad od sad ima Geoinformacijski sustav

Pitanja natjecatelji mogu postavljati do 2. lipnja 2023., a rezultati natječaja bit će objavljeni 4. prosinca 2023. godine. Za najbolja rješenja, ocjenjivački sud će dodijeliti dvije nagrade, prvu u iznosu od 12.000,00 eura i drugu u vrijednosti 6.000,00 eura. Taj ocjenjivački sud ima sedam članova i dva zamjenika. Oni su: Irena Matković, Dražen Pejković, Rosa Rogina, Rok Žnidaršič, Saša Špiranec, Ana Šverko, Rujana Bergam Marković. Njihovi zamjenici su Mirko Buvinić i Petra Radić.

Ocjenjivački sud će na prvom zasjedanju ocjenjivati konceptualnu vrijednost rješenja. Isto tako ocjenjivat će i povezanost s glavnom temom natječaja ‘ŽIVI GRADOVI 2, RE-IMAGINACIJA ARHITEKTURE KROZ SKRB O ŽIVOTNIM SREDINAMA’ i inovativnost rješenja.

Na drugom zasjedanju bit će ocjenjivana uspješnost ideje na lokaciji, povezanost s glavnom temom natječaja, posebno u smislu održivosti, odgovor na konkretne probleme na lokaciji i potencijal za uključivanje u kompleksne razvojne procese grada. Također vrednovat će se inovativni karakter javnih prostora, povezanost različitih funkcija, kao i funkcionalne, oblikovne i prostorne kvalitete rješenja.

Izdvojeni članak

Foto: Objavljeni rezultati natječaja, pogledajte kako će izgledati Centar akutne medicine u Splitu

Natječajne podloge mogu se preuzeti na web stranici www.europan-europe.eu nakon što natjecatelji ispune online obrazac i uplate 100 eura na račun EUROPANA Europe. Tako će dobiti pristup ftp serveru s kojeg mogu skinuti digitalne natječajne podloge. Natječaj se predaje na engleskom jeziku ili dvojezično engleski i hrvatski.

Zaposlenici raspisivača, zaposlenici provoditelja, voditelj natječaja, zamjenik voditelja natječaja, članovi ocjenjivačkog suda, zamjenici članova, tajnik natječaja, članovi tehničke komisije, izrađivač natječajnog elaborata, kao i njihovi suradnici i srodnici u prvom i drugom koljenu, kao i svi ostali koji bi narušili ravnopravnost natjecatelja ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda, ne mogu kao natjecatelji ili ponuditelji sudjelovati u natječaju.

Svi detalji natječaja nalaze se i u ovom dokumentu:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap