Pretraga

Renesansa hrvatskog nogometa: Ruši se Maksimir i gradi novi stadion

A- A+

Uskoro bi se trebalo zaista krenuti u izgradnju novog stadiona na Maksimiru. Predviđeno je rušenje postojećeg objekta, a kapacitet novog stadiona bi trebao iznositi 32 tisuće mjesta. Uz to, izvodit će se rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj ulici, i izgradnja novih stadiona u Šibeniku, Zadru i Koprivnici.

stadion maksimir

Stadion Maksimir | foto: Google Maps

Plenkovićeva vlada bi trebala krenuti u projekt izgradnje novog stadiona na Maksimiru čim se za to stvori zakonski okvir. Prema informacijama kojima raspolaže Nyon, dokumentacija bi se trebala pripremati do kraja 2023. godine, a sami radovi bi trebali početi tijekom 2024. godine. U sklopu novog stadiona će, po Dinamovoj želji, biti izgrađen i hotel s četiri zvjezdice, saznaje Večernji list.

U pripremi je i rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj ulici, koja bi trebala trajati devet mjeseci, a nakon svega bi stadion trebao imati kapacitet od 12 tisuća mjesta. Uz to, u Zagrebu će se još graditi i kamp HNS-a na Savici, gdje bi se trebalo smjestiti i novo sjedište Saveza.

No, ulaganja neće biti ograničena samo na Zagreb, pa bi se tako trebali izgraditi i novi stadioni u Šibeniku, Zadru i Koprivnici, s kapacitetima od osam tisuća mjesta. U planu je i unapređenje infrastrukture na stadionima u Puli, Rijeci i Varaždinu, gdje bi se trebali postaviti krovovi. Vlada je spremna i financirati obnovu splitskog Poljuda.

Izdvojeni članak

Tomašević o Maksimiru: ‘Ne znam kako bih nazvao taj stadion, a da nekoga ne uvrijedim’

Ugrubo, vrijednost cijele investcije bi trebala iznositi oko 120 milijuna eura, a u svemu bi sudjelovao i HNS, odnosno Uefa putem svoga HatTrick-programa. Iz Uefe kažu kako Savjet iz tog programa može povući i 20-tak milijuna eura za nekoliko sljedećih godina.

Zoran Laković, direktor Nacionalnih asocijacija u Uefi rekao je i kako je Uefa spremna u Hrvatsku poslati svoje ljude iz arhitektonske struke, kako bi svojim znanjem i idejama mogli pridonijeti novim infrastrukturnim projektima. Naravno, bez ikakve naknade, saznaje Večernji list.

Copy link
Powered by Social Snap