Pretraga

Sam svoj majstor: Priključio se na glavni elektrovod i krao struju kako bi uzgajao konoplju

A- A+

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 40-godišnjak nedozvoljeno priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje i druge potrebe.

Foto: Policijska uprava primorsko-goranska

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija na širem području Matulja kojima se 40-godišnjak koristi gdje je pronađena vrećica s 547 grama droge marihuana, zatim oprema za uzgoj indijske konoplje (transformatori za struju, lampe, žarulje, utikači s digitalnim tajmerima, ventilatori, umjetna gnojiva i dr.), ali i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Izdvojeni članak

Ukrali bager u Zagrebu i prebacili na bračko gradilište: Previdjeli su dva detalja, a onda se pojavio i vlasnik

Državno poduzeće oštetio za više desetaka tisuća kuna

Tijekom istraživanja je k tome utvrđeno da je nedozvoljeno priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje te za ostale potrebe. Time je državno poduzeće materijalno oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenog djela krađe, 40-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap