Pretraga

‘Smart Landscapes’: Može li i kako umjetna inteligencija generirati održivi krajobraz?

A- A+

Travanj je Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture, a 26. travnja obilježava se černobilska nesreća koja se dogodila 1986. godine. Na taj dan, podsjeća se javnost o važnosti istraživanja te se ističe važnost korištenja obnovljivih izvora energije, poput vjetra, sunca, vode i geotermalnih izvora. Prikladno navedenim svjetskim okolnostima, u petak 26. travnja održat će se druga po redu konferencija na temu uloge umjetne inteligencije u generiranju održivog krajobraza, pod nazivom ‘Smart Landscapes 2: Renewable and Sustainable’. Na konferenciji koju organizira Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, arhitekti, geodeti, građevinari, sociolozi, urbanisti i ostali stručnjaci na predavanjima će predstavljati nove tehnike kojima se mogu ublažiti klimatske promjene. Konferencija će se održati u Institutu Liszt, Augusta Cesarca 10 u Zagrebu, s početkom u 9 sati.

konferencija ‘Smart Landscapes 2: Renewable and Sustainable’ | foto: DAZ/HDKA

U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, u petak, 26. travnja 2024. godine, u Institutu Liszt, u ulici Augusta Cesarca 20 u Zagrebu, održat će se konferencija ‘Smart Landscapes 2: Renewable and Sustainable’, druga po redu konferencija na temu uloge umjetne inteligencije na području krajobrazne arhitekture.

Kao što predlaže naziv, na konferenciji s početkom u 9 sati, sagledavati će se pitanja poput može li i kako umjetna inteligencija (AI) generirati održivi krajobraz, te koja je u tom slučaju uloga krajobraznih arhitekata. Brojni stručnjaci na polju krajobrazne arhitekture, ali i arhitekti, geodeti, građevinari, sociolozi, urbanisti ekonomisti i drugi renomirani predavači iz različitih dijelova svijeta govorit će kako novim tehnikama ublažiti klimatske promjene, sagledavajući konkretne primjere na kojima se AI na ovaj ili onaj način primjenjuje u kreiranju održivog krajobraza.

Izdvojeni članak

Zagreb kreće s ozelenjavanjem gradskih dvorišta, 600 tisuća eura za male urbane oaze

Skupom otvorenim za širu javnost, ukorak sa svjetskim trendovima, konferencijom se obilježava Travanj – Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture, a 26.04. Svjetski je dan obnovljivih izvora energije, tako da će konferencija prikladno proslaviti i tu prigodu. Svjetski dan obnovljivih izvora energije inače se obilježava 26. travnja, na dan černobilske katastrofe koja se dogodila 1986. godine, da bi se širu javnost podsjetilo na nužnost istraživanja i istaknulo potrebu za obnovljivim izvorima energije – vjetra, sunca, vode, biomase te geotermalnih izvora.

Ovdje pročitajte kakva je vizija svijeta krajobrazne arhitektice Petre Pavleke – o viziji kakvu je podijelila, svi sanjamo.

Copy link
Powered by Social Snap