Pretraga

Snažno nevrijeme poharalo Čazmu: Prema prvim procjenama, 30-ak kuća ostalo bez krovova

A- A+

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar Ivan Paladina i ministrica Marija Vučković posjetili su Čazmu nakon što je to područje poharalo snažno nevrijeme. Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova.

Nevrijeme u Čazmi, foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Potpredsjednik Medved je zahvalio službama koje su pravovremeno intervenirale i dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

– Zaštit ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona, istaknuo je potpredsjednik Medved.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj u 2021. srušeno 136 posto više stanova nego u 2020. godini

 

Ministar Paladina je rekao kako je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu. Napomenuo je i da se razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini Vlade odrediti mjere pomoći.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić je izjavio kako će svakako proglasiti elementarnu nepogodu, da je Čazma stradala najviše, a zabilježene su i velike štete na području grada Grubišnog Polja i općine Berek, a moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije. Zahvalio je Vladi RH na stavljanju svih resursa na raspolaganje.

Iako je nevrijeme trajalo tek pet do šest minuta, materijalna šteta može se mjeriti u milijunima, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak, objavilo je ministarstvo na svojim stranicama. Dodao je da je puno obiteljskih kuća ostalo bez krovova, ne samo bez crjepova, već i bez kompletne građe. Istaknuo je da je najveći problem sa strujom, za koju se očekuje da je možda ne bude i dva dana.

Prve dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima i čazmanskoj osnovnoj školi. Dijelovi grada ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu. U Čazmu večeras stižu agregati.

Copy link
Powered by Social Snap