Pretraga

Špansko dobilo prvi betonski skate park u Zagrebu

A- A+

Zagrebački ljubitelji skejtanja i adrenalina dobili su moderan i dugoočekivan skate park. Novozagrebačko naselje Špansko, koje ima tradiciju skejtanja dugu više od 20 godina, postalo je dom prvog betonskog skate parka u Zagrebu. Na njegovu se izgradnju čekalo još od 2019. godine, a sada zagrebačka skejterska scena konačno može odahnuti. U novom skate parku mogu se održavati i međunarodna natjecanja u ovom odnedavno olimpijskom sportu.

Skate park Špansko

Skate park Špansko | Foto: Tonbe Skateparks/Facebook

Izgrađen je novi skate parku u zagrebačkom naselju Špansko koje spada u Gradsku četvrt Stenjevec. Radi se o prvom betonskom skate parku na području Zagreba. Ovo novozagrebačko naselje svoj je prvi skate park dobilo oko 2000. godine, a izgradila ga je skejterska zajednica. Prije četiri godine ustanovljeno je da ga treba obnoviti jer se počeo urušavati.

Nakon rastavljanja starog skate parka, prethodna zagrebačka vlast krenula je graditi novi park, ali se skejterskoj zajednici on nije svidio. Zatim je 2021. godine taj projekt stopiran, a današnja zagrebačka vlast napravila je novi skate park, jedinstven u Zagrebu. Sadrži i spust koji je jedinstven u široj regiji. U njemu će instruktori i skejteri učiti nove generacije skejtanju, a pogodan je i za međunarodna natjecanja.

Potpredsjednica Mjesnog odbora Špansko-jug Jelena Andrić rekla je da se ovdje skejta već više od 20 godina te da je ovaj skejt park dio identiteta ovog kvarta i okupljalište mladih.

Izdvojeni članak

Gradi se novi skatepark: Smješten pokraj bazena, imat će površinu od 600 četvornih metara

– Gradska četvrt Stenjevec jedna je od 17 gradskih četvrti grada Zagreba. Uloga mjesne samouprave je da osluškuje potrebe građana i na temelju toga brine i uređuje javne površine s ciljem da život u naselju bude kvalitetniji. Ovaj skate park dio je te priče, izjavio je predsjednik Gradske četvrti Stenjevec Ivan Zelenić.

Pogledajte ovdje kako je ekipa skejterskih entuzijasta inicirala izgradnju skate parka u Jastrebarskom, a sve je započelo jednim pismom.

Copy link
Powered by Social Snap