Pretraga

Split seli gradsku upravu? ‘Smatramo da se ova lokacija može puno bolje iskoristiti za hotel’

A- A+

Trenutno se splitska gradska uprava nalazi na zapadnoj obali, koja je jedna od najatraktivnijih lokacija u gradu. Upravo zato je izrađen plan selidbe na Banovinu, kako bi se ova prenamijenila u neki komercijalni sadržaj.

Gradska uprava Split, foto: Facebook

Trenutno se splitska gradska uprava nalazi na zapadnoj obali, koja je jedna od najatraktivnijih lokacija u gradu. Potaknut time, gradonačelnik Ivica Puljak (Centar) je na svojoj Facebook stranici objavio kako su trenutno u izradi planovi za prenamjenu Banovine i selidbu gradske uprave. Kako piše u objavi, smatraju kako se ova lokacija može puno bolje iskoristiti za hotel ili neki drugi komercijalni sadržaj koji će generirati sredstva. Taj novac bi se kasnio iskoristio za trošak izgradnje nove, povoljnije zgrade.

Detaljni planovi će biti u potpunosti dovršeni do kraja godine, a ideja je već iduće godine početi s izgradnjom te kroz dvije godine preseliti u novu zgradu. Puljak je pozvao sve državne i lokalne institucije da isele s lokacija koje se mogu puno bolje iskoristiti za neku drugu djelatnost iz koje se mogu generirati prihodi.

Copy link
Powered by Social Snap