Pretraga

Spomenik domovini komentirao i njegov autor: Odrješito opovrgava sve što se pisalo

A- A+

Kao što smo jučer izvijestili na Spomeniku domovini, postavljenom nedaleko od zagrebačkog Glavnog željezničkog kolodvora, pomaknule su se dvije ploče. Štetu na spomeniku, koji je Zagrepčane koštao 34,7 milijuna kuna, komentirao je i njegov autor – arhitekt Nenad Fabijanić.

Spomenik domovini, u krugu: Nenad Fabijanić | foto: Strah od slobode; Arhitektonski fakultet

U izgradnji Spomenika domovini sudjelovale su i dvije od ranije poznate ‘Bandićeve’ tvrtke – Vodotehnika i Tigra.

Kao što smo jučer pisali, Spomenik domovine osim fontane, ‘lightshow-a’ te stroja za maglu sada ima problema i s pločama. Probleme s pločama zagrebačkog spomenika jučer je komentirala i Suzana Dobrić iz Straha od slobode navodeći kako se ne radi o nepreciznom postavljanju, već je s vremenom došlo do vertikalnog pomaka elementa.

Pomicanje ploča na spomeniku danas je komentirao i njegov autor – arhitekt Nenad Fabijanić.

Fabijanić: Kruže dezinformacije

Kako neslužbeno doznaje Večernji list temelji Spomenika domovini nisu se pomaknuli. Pukotina u radnoj reški nastala je zbog pomicanja materijala, a koje je uzrokovao potres. Sanacija bi se trebala napraviti sutra.

Autor spomenika, arhitekt Nenad Fabijanić, naveo je da u javnosti kruže dezinformacije te da šteta na spomeniku nije velika.

– Odrješito opovrgavam sve što se pisalo zato što to nije točno, a u daljnje detalje ne želim ulaziti, navodi za Večernji Fabijanić te dodaje da je u trenutku potresa bio kod spomenika koji se tresao kao i cijeli Zagreb.

Spomenik domovini | foto: Strah od slobode;

Copy link
Powered by Social Snap