Pretraga

Squid Game: Evo što se krije iza seta jedne od najpopularnijih serija ikada

A- A+

Squid Game, serija koja je u potpunosti zaludjela Internet otkako je izašla, posebna je mnogo čemu. Između ostalog, i po tome gdje je smještena. Radnja serije se odvija u sadašnjosti, ali na dječjim igralištima.

Kako piše Dezeen, set dizajniran za seriju Squid Game je zaista inspiriran dječjim igralištima – štoviše, napravljeni su ‘da bi izgledali slatko’, rekli su redatelj i scenograf. Ako kojim slučajem niste upoznati s ovom serijom, prati borbu za preživljavanje u skrivenoj areni na otoku. Samo najjači uspiju preživjeti dječje igre, sa smrtonosnim posljedicama.

Redatelj Hwang Dong-Hyuk je rekao kako je želio dobiti atmosferu pravih igrališta, kako bi se glumci zaista mogli uživjeti u priču i osjećati se kao da su mala djeca. Većina igrališta je napravljena iz ničega, ali uz korištenje CGI-ja. Set je bio dizajniran tako da

– Pokušao sam simulirati atmosferu pravih igrališta. Mislio sam da će takav set dati glumcima osjećaj da je sve ipak nešto stvarnije, rekao je Dong-Hyuk.

Najviše su vremena potrošili stvarajući set za četvrtu igru, koja se zove Marbles, a smještena je na igralištu tradicionalnog korejskog kvarta.

Izdvojeni članak

San svake odrasle osobe: Najpoznatiji ormari iz filmova i serija

– Najviše smo se potrudili oko tog seta. Oduzelo nam je toliko vremena – najviše smo brinuli oko toga kako prikazati zalazak Sunca. Mislili smo da bi set trebao biti negdje na granici između umjetnog i stvarnog, rekao je scenograf Chae Kyoung-Sun.

Stakleni most korišten u petoj igri je zaista bio napravljen od stakla, i iako nije bio smješten iznad provalije, glumci su se ponašali kao da je bio.

Squid Game, foto: screenshot YouTube

– Čak i 1.5 metara visine vas može uplašiti. Staklo ih je činilo nervoznima. Mislim da smo zato mogli pokazati krutost i strah tijela. Zaista se činilo kao je u pitanju skakanje s visokog mosta, igra je bila stvarna i oni su osjetili pravi strah. Mislimo da je set imao moć realizma, rekao je Hwang.

Prva i posljednja igra se odvijaju na istom setu i to je bio namjeran izbor scenografa. Kako je rekao, željeli su imati donekle bajkovitu priču, što su uspjeli upravo s tim setom. Chae je isto tako dizajnirala i sobe u kojima su sudionici živjeli dok su čekali igre. Ona je zaslužna i za stubište koje podsjeća na labirint.

Squid Game, foto: screenshot YouTube

Inspiracija za stubište je bio dizajn španjolskog arhitekta Ricarda Bofilla, kao i video igrica Monument Valley. Šarene i jarke boje koje su svugdje prisutne su bile odabrane namjerno, kao kontrast onome što se tamo događa – smrtonosne igre.

S druge strane, sobe u kojima su živjeli sudionici su bile dizajnirane tako da izgledaju kao skladišta. I penjanje po krevetima je simbolično – trebalo bi simbolizirati moderno društvo u kojem se stalno forsira penjanje na društvenoj ljestvici. Sudionici u igrama uopće nisu bili prezentirani kao ljudi, već kao stvari na policama u skladištu.

Squid Game, foto: screenshot YouTube

Copy link
Powered by Social Snap