Pretraga

Tomašević pustio u promet nadvožnjak nakon radova: Zahvalio se građanima na strpljenju

A- A+

Tomašević je u utorak pustio u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca koji spaja Novi Zagreb i Buzin. Nadvožnjak prelazi preko Ranžirnog kolodvora i morao je ići u sanaciju zbog padanja dijelova na željeznicu. Radovi su započeli 21. veljače, a Tomašević danas nije htio imati službeno otvorenje, kako bi nadvožnjak što prije bio pušten u promet.

Otvaranje nadvožnjaka, foto: Grad Zagreb

Tomašević je komentirao katastrofalno stanje nadvožnjaka prije sanacija i radova, zahvalio se građanima na strpljenju i razumijevanju.

– Nalazimo se na nadvožnjaku s kojeg je u veljači ove godine čak pala ograda na željezničku infrastrukturu. Napravljena je nova oprema, novi nogostup, nova ograda i zaštita. Trebalo nam je nešto manje od pet mjeseci da se ovo konačno riješi i dovede u ispravno stanje. U radove smo uložili oko 4 milijuna kuna bez PDV-a, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

[FOTO] Za rubriku vjerovali ili ne: Pogledajte kako je uređen novi ‘podvožnjak’ na zapadu Zagreba

U sklopu radova izvršena su hidrodemoliranja i mehanička uklanjanja dijelova degradiranih betona vijenaca i nogostupa te dijela kolnika. Zamijenjene su pješačke ograde, zaštitne ograde za HŽ-ove naponske vodove i postavljene su nove odbojne ograde i rubnjaci svih hodnika. Sanirani su i nogostupi i revizione staze.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Radovi su se vršili u dvije faze. U prvoj fazi izvedeni su radovi na vanjskim dijelovima nadvožnjaka, odnosno sanirale su se pješačke površine koje povezuju Buzin i Novi Zagreb, a zatim su se izvodili radovi na središnjem dijelu oba objekta nadvožnjaka.

Copy link
Powered by Social Snap