Pretraga

Tomašević: Smanjit ćemo buku na žičari, to će stajati dodatnih 1,7 milijuna kuna

A- A+

Na pressici u utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević je najavio kako će Grad Zagreb poduzeti korake kako bi zaštitio građane koji se žale na buku od žičare. Demantirao je kašnjenja u plaćanju tvrtki Doppelmayr koja će servisirati žičaru. Prošli petak je obavljen posljednji pregled i čeka se mišljenje Inspektorata odnosno uporabna dozvola. Prema zadnjim informacijama, mogla bi se otvoriti za 20 dana, a rok koji je najavio gradonačelnik Tomašević je probijen.

Sljemenska žičara, ilustracija | Foto: Sljemenska žičara, screenshot, YT

Podsjetimo, prošlog tjedna u medijima su se pojavila neslužbena saznanja kako Grad Zagreb nije platio sve troškove austrijskoj tvrtki Doppelmayr koja će raditi na servisiranju žičare kada se pusti u rad. Tomašević je prije nekoliko dana istaknuo da prvi put čuje da tvrtki duguju novce pa je to i provjerio. U početku konferencije rekao je kako ti podaci nisu točni.

Istaknuo je i kako je danas objavljena odluka o javnoj nabavi vezana za dodatno smanjenje buke na žičari.

– Mi već i sad možemo dobiti uporabnu dozvolu po sadašnjim standardima, ali obzirom da se dio građana žalio na buku mi želimo napraviti dodatne radove kako bi se ona smanjila. Prije nekoliko mjeseci je bila raspisana javna nabava za radove na kutnoj postaji, koja je završila samo s jednom ponudom, ali ponuđača koji nije ispunio tehničke uvjete nabave, rekao je Tomašević dodavši kako su odlučili da ipak idu u taj proces pa će potpisati aneks ugovora s Doppelmayrom, kao proizvođačem opreme, piše 24sata.

Izdvojeni članak

Sanitarna inspekcija obavila pregled sljemenske žičare, kako se čini posljednji

Dodatnih 1,7 miljuna kuna

– Oni su vrhunska svjetska firma za proizvodnju opreme za žičare i oni će napraviti radove na kutnoj postaji u iznosu od 1,7 milijuna kuna plus dodatne radove, koji nisu bili predmet javne nabave, a koji su vezani za stavljanje pijeska u stupove kako bi se dodatno smanjile vibracije i buka, a kako se ne bi narušavala kvaliteta života građana, rekao je Tomašević.

Očekivana cijena radova je dodatnih 1,7 milijuna kuna što je tek oko jedan posto vrijednosti opreme žičare (537 milijuna kuna).

Copy link
Powered by Social Snap