Pretraga

Traži se izvođač javne parkirne garaže vrijedne 4 milijuna eura, a sve mora biti gotovo za 12 mjeseci

A- A+

Objavom informacije o prethodnom savjetovanju, Grad Split pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji garaže Ravne njive. Kapacitet buduće javne garaže je 356 garažnih parking mjesta, raspoređenih na četiri etaže. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4 milijuna eura, a planirano vrijeme izvođenja je 12 mjeseci.

garaža Ravne Njive Split

garaža Ravne Njive Split | foto: Grad Split

Grad Split pokrenuo je postupak za provođenje natječaja za izvođača radova na izgradnji garaže Ravne njive. Garaža bi trebala imati 365 parkirnih mjesta, od čega je 300 standardnih, 18 za osobe s invaliditetom, 36 mjesta za bicikle te 2 mjesta za punjenje električnih automobila.

Tlocrtna dimenzija građevine obuhvaća 114,90 metara u dužinu te 34,15 metara u širinu. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4.000.000 eura (bez PDV-a), a planirano vrijeme izvođenja je 12 mjeseci.  Garaža je pažljivo osmišljena kako bi bila prilagođena osobama smanjene pokretljivosti, čime se osigurava inkluzivnost i pristupačnost svim korisnicima.

Izdvojeni članak

Idejno rješenje: Velika rekonstrukcija u središtu Splita savršen spoj starog i novog

Građevina se sastoji od 4 parkirališne etaže. Etaže su međusobno povezane blagim kolnopješačkim rampama, te vertikalama stubišta. Pješačke komunikacije se ostvaraju kroz tri stubišne vertikale smještene uz sjevernu fasadu objekta međusobno povezuju sve etaže i stubišta koja vode direktno na vanjski prostor. Suterenskoj etaži dodatno se pristupa putem glavne ulazne pristupne rampe.

Projekt izgradnje garaže obuhvaća i uređenje okolne površine građevine na kojoj će biti konstruirani kolne, parkirne, pješačke i zelene površine. S time da je zelena površina predviđena s južne, istočne i zapadne strane objekta. Sa sjeverne strane objekta bit će pak parkiralište na otvorenom, te rampa za pristup u suterensku etažu.

Pogledjate ovdje top projekta ITU projekte koji čekaju Splićane.

Copy link
Powered by Social Snap