Pretraga

Tuga među ljubiteljima hortikulture: Zbog epidemioloških mjera odgođena međunarodna izložba cvijeća na otvorenom

A- A+

Službena vijest o odgodi ovogodišnje međunarodne izložbe cvijeća na otvorenom Floraart rastužila je brojne ljubitelje ovoga događaja s dugogodišnjom tradicijom. Kako navode iz organizacije, do odgode izložbe popularne među publikom svih uzrasta došlo je zbog poštivanja epidemioloških preporuka.

Floraart na Bundeku | foto: Floraart Facebook

Međunarodna vrtna izložba Floraart trebala se održavati od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom Bundeku.

Floraart, međunarodna izložba cvijeća na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, službeno je odgođena. Zdravlje i sigurnost izlagača i posjetitelja, navode organizatori, su na prvom mjestu stoga se zbog epidemioloških preporuka ovogodišnje izdanje odgađa do nekog novog termina.

Izložbu svake godine posjeti više stotina tisuća ljubitelja hortikulture, uređenja interijera i okućnice cvijećem, ali i svi oni zainteresirani za cvjetne instalacije koje se svake godine kreiraju na Bundeku.

Čeka se novi termin

No, ono što veseli jest činjenica da Floraart ipak nije otkazan, već samo odgođen. Novonastalu situaciju komentirali su i iz organizacije.

– Postupamo sukladno preporukama Civilnog stožera Republike Hrvatske. Vjerujemo kako ćemo uskoro imati novi termin i s njime upoznati zainteresiranu javnost. Radujemo se međunarodnoj izložbi cvijeća koja se prostire na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, gdje je moguće poštovati epidemiološke mjere, navode organizatori iz Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac.

Izdvojeni članak

Veličanstvena Monstera: Nova inačica najpopularnijeg trenda uređenja interijera biljkama

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Prvo izdanje održano je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista.

Skoro trideset godina kasnije organizaciju sajma preuzima Zrinjevac. Sajam se potom redefinira i postaje međunarodna vrtna izložba koja potom iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom.

Izdvojeni članak

Predatorica u interijeru: Sve što morate znati ako u dom planirate donijeti biljku mesožderku

Prvo izdanje izložbe na Bundeku se organizira 2006. godine. Od tada do danas Floraart na Bundeku okuplja više od 200 izlagača iz Hrvatske te 10-ak inozemnih.

Odgođen Floraart | foto: Grad Zagreb

floraart
Share via
Copy link
Powered by Social Snap