Pretraga

Veličanstvena Monstera: Nova inačica najpopularnijeg trenda uređenja interijera biljkama

A- A+

Prvo mjesto popularnosti odabira uređenja interijera biljkama u posljednjih nekoliko godina bez premca zauzima Monstera. Ova tropska biljka velikih, mesnatih i izrazito zelenih listova osvojila je simpatije diljem svijeta kako zbog svoje zanimljive estetike, tako i zbog relativno laganog održavanja. No, ovaj najpopularniji trend dobio je novu inačicu.

Albo-variegata monstera | foto: Unsplash

Monstera deliciosa, poznata i kao švicarska sirana, cvjetnica je koja potječe iz tropskih šuma južnog Meksika i Paname.

Posljednjih nekoliko godina jedan od najvećih trendova koji je zavladao kako interijerima, tako i društvenim mrežama, zasigurno je biljka Monstera. Ova tropska biljka debelih zelenih listova ušla je u skoro sve domove, ali i poslovne prostore.

No, popularni trend dobio je svoju novu inačicu – Albo-variegata monstera.

Novo lice popularnog trenda

Iako su jedna drugoj nalik, Albo-variegata monstera od uobičajenih monstera ipak se ponešto razlikuje izgledom, ali i načinom održavanja. Monstere vole vlažne i tople prostorije, što ne čudi s obzirom na njihovo tropsko podrijetlo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crazy – Plant Rich – Asian (@crazyplantrichasian)

No, za razliku od uobičajene verzije Albo monstera ima jednu bitnu razliku – nema veliku sposobnost upijanja sunčeva svjetla. Stoga, s vašom novom monsterom nema dvojbe, stavite ju na mjesto do kojeg dnevno svjetlo dolazi u velikim količinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivien (@siloliage)

Iako su ljubiteljice vlage monstere ipak ne vole pretjerano zalijevanje, dapače ono vodi do izrazito suprotnog efekta. Korijenje ovo biljke ne smije biti u vlažnoj zemlji kako ne bi došlo do truljenja, stoga pripazite na rahlost i drenažu komposta.

Ako ste odlučili da je Albo monstera idealna biljka za vaš dom neke od primjeraka ove pomalo skupocjene biljke pronaći ćete na stranici  ETSY.

Izdvojeni članak

Predatorica u interijeru: Sve što morate znati ako u dom planirate donijeti biljku mesožderku

Copy link
Powered by Social Snap