Pretraga

U Istri pravila ne vrijede: Gradi se u zaštićenom dijelu prirode i krivotvore dokumenti

A- A+

U Istri su zabilježena dva odvojena slučajeva nepoštivanja zakona koji se tiču gradnje. U Svetvinčentu je muškarac (42) krivotvorio ugovor o kupoprodaji i građevinsku dozvolu, dok je na području park šume rt Sv. Križ žena (57) izgradila zid i građevinske objekte.

Ilustracija, foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

PU istarska je obavijestila o dva odvojena slučajeva kaznenih djela koji se tiču građevine. Kaznena prijava je podignuta protiv muškarca (42) iz Svetvinčenta koji je krivotvorio dokumente i žene (57) iz Rovinja koja je protupravno gradila.

Muškarac (42) je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Svetvinčenta, u razdoblju između 8. i 13. srpnja 2022. godine sačinio neistinit ugovor o kupoprodaji nekretnine s drugom pravnom osobom iz Svetvinčenta. Potom je sačinio i neistinitu građevinsku dozvolu za gradnju, navodno izdanu od strane jedinice regionalne (područne) samouprave. Takve neistinite isprave je potom dostavio tijelu poreznog nadzora, lažno prikazujući vlasništvo nekretnine.

Rovinjska policija je pak ustvrdila da je vlasnica nekretnine (57) na katastarskoj čestici koja se nalazi unutar granica zaštićenog obalnog pojasa, zakonom određenog kao područje od posebne državne važnosti na području park šume rt Sv. Križ, protupravno i bez dopuštenja izvela više građevinskih radova.

Izdvojeni članak

U Istri na tuđoj zemlji sagradili 29 vila s bazenima: ‘U kakvoj Alan Ford državi mi živimo’

Unatoč upozorenjima javnih službi nadležnih za obavljanje poslova komunalne djelatnosti, vlasnica nekretnine (57) je unutar zaštićenog područja izgradila zid i građevinske objekte.

Podsjećamo, nedavno je Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta, u saborskom govoru na slobodnu temu progovorio o problemima s bespravnom gradnjom u Istri. Na području Labinštine je tako bespravno izgrađeno 29 vila s bazenima. Miletić je najavio da će podići kaznene prijave. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap