Pretraga

U Istri na tuđoj zemlji sagradili 29 vila s bazenima: ‘U kakvoj Alan Ford državi mi živimo’

A- A+

Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta, je u saborskom govoru na slobodnu temu progovorio o problemima s bespravnom gradnjom u Istri. Na području Labinštine je tako bespravno izgrađeno 29 vila s bazenima. Miletić je najavio da će podići kaznene prijave.

Gradilište | Unsplash

Mario Višković zadnjih pedeset godina živi u New Yorku, a nedavno je saznao da se na njegovoj zemlji grade vile. Javili su mu to mještani koji su bili izbezumljeni bespravnom gradnjom koja se odvijala u njihovom mjestu, Viškovići, koje spada pod općinu Raše, na području Labinštine. Investitori su mislili da je Višković preminuo, pa su se zato odlučili graditi na njegovoj zemlji, iako za to nemaju dozvole.

Na jednoj strani sela su sagradili 18 vila s bazenima, na drugoj 11. Državni inspektorat je zatvorio gradilišta, a Višković je bio i fizički napadnut te su mu prijetili. Na njegovom zemljištu su provukli vodu i čak napravili cestu. Cestu koja uopće nije trebala biti napravljena na toj čestici, kako je navedeno u rješenju po elaboratu. Na kraju se Miletić obratio i onima koji bespravno grade (‘mafiji, interesnoj skupini’), najavivši svoj dolazak na gradilište.

Izdvojeni članak

USKOK objavio detalje o bespravnoj gradnji: Nakon akcije u Istri, čak 26 okrivljenika

– U nedjelju ću doći na gradilište i u ponedjeljak opet. Dignut ću kaznene prijave protiv svih i neću vam dati disati dok tu koruptivnu hobotnicu ne skuhamo. Dok mi ne napravimo pritisak na one koji imaju moć da rade svoj posao – da DORH radi svoj posao, da policija radi svoj posao i da svi koji su tamo rade svoj posao, da nam Hrvatska napokon postane uređena država s pravednim zakonima. Ovo nije u redu što se radi ljudima, zaključio je Miletić.

Copy link
Powered by Social Snap