Pretraga

U sklopu projekata urbanog ozelenjavanja Osijek dobiva 1700 novih stabala

A- A+

Osijek bi trebao postati bogatiji za 1700 novih sadnica stabala. Grad je na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavio dva projekta. Jedan za ozelenjavanje gradskih ulica te drugi za ozelenjavanje prigradskih naselja. Vrijednost projekata je oko 700 tisuća eura, a Osijek bi u sklopu ovog ambicioznog plana urbanog ozelenjavanja, trebao procvjetati novim sjajem. Ova će inicijativa sadnje stabala doprinijeti očuvanju okoliša u najvećem slavonskom gradu.

Tvrđa Osijek

Tvrđa Osijek | Foto: Posjeti Osijek

Grad Osijek dobivenim sredstvima planira posaditi 1700 stabala na području grada i prigradskih naselja. Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavili su dva projekta pod nazivom Ozelenjivanje urbanih površina (gradske ulice) i Ozelenjivanje periurbanih površina (prigradska naselja), u vrijednosti od oko 700 tisuća eura, a bespovratno su dobili 80 posto od toga iznosa, što je bio i maksimalan iznos sufinanciranja.

Izdvojeni članak

Je li ovo najimpresivniji trgovački centar u svijetu? Na njemu je posađeno tisuću stabala

Ugovori za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama vrijedni su više od 557 tisuća eura. Te su ugovore zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Jasenki Crnković osobno uručili Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

I Grad Zagreb krenuo je u smjeru zelene transformacije sa sadnjom 8 tisuća stabala. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap