Pretraga

Veliki projekti u Đurđevcu: Komunalija osigurala besplatne priključke na vodovod, gradi se u poduzetničkoj zoni

A- A+

Grad Đurđevac smješten je u sjeveroistočnoj Hrvatskoj i nema niti deset tisuća stanovnika, ali je grad u kojem se trenutno odvija nekoliko zanimljivih projekata. Tako su Komunalije osigurale besplatne priključke na vodovod i odvodnju, a započela je i izgradnja objekta u Poduzetničkoj zoni A-Sjever.

Poduzetnička zona A-Sjever, foto: Grad Đurđevac

Na području Grada Đurđevca i Općina Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovc, Novo Virje, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete u tijeku je izvršenje Projekta ‘Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete’ čiji je doprinos unapređenje sustava javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a koji će omogućiti stanovnicima besplatan priključak na vodu i kanalizaciju.

Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9.500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području aglomeracija te će velika većina njih iskoristiti mogućnost besplatnog priključka koju nudi ovaj projekt. Smanjenjem količine nepročišćenih otpadnih voda utjecat ćemo na zaštitu okoliša čime se postavljaju preduvjeti za održivi razvoj grada Đurđevca i okolnih općina.

Komunalije su upravo na najvećem događanju u gradu Đurđevcu, Picokijadi, održale i javno predstavljanje Projekta kako bi ukazali na važnost i dobrobit ovog velikog projekta za stanovnike ovog područja, a naglasak je upravo na besplatnim priključcima na vodu i kanalizaciju. Za detaljne informacije oko besplatnog priključka pozivamo sve zainteresirane građane da se za sve informacije obrate isporučitelju vodnih usluga Komunalije d.o.o. Đurđevac mailom na [email protected] ili putem telefona +385 48 812 304 ili +385 98 975 4458.

Izdvojeni članak

U Đurđevcu su u pripremi zeleni projekti: Grad teži ozelenjivanju gradskih površina te očuvanju okoliša

Ukupna vrijednost projekta je 282.013.010,84 kn, dok iznos bespovratnih sredstava iznosi 196.280.281,42 HRK (69,60 %). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Osim ovog projekta, u Đurđevcu je ovih dana prvi poduzetnik započeo s izgradnjom objekta u Poduzetničkoj zoni A-Sjever.

Poduzetnička zona A-Sjever

Gradski su vijećnici još početkom godine jednoglasno podržali odluku o prodaji građevinskog zemljišta s projektiranim halama poduzetnicima po povoljnim uvjetima u zoni, a prvi poduzetnik koji je krenuo graditi jest tvrtka Beton Design iz Đurđevca. Do sada su izgrađeni temelji, a radovi prate planirane rokove.

– Ova tvrtka planira zapošljavanje 10 osoba dok je planirana realizacija projekata do kraja godine, a ne u 3 godine kako stoji u natječaju što nam govori da će oni brzo pokrenuti poslovnu djelatnost u našoj Poduzetničkoj zoni. Na posebnom djelu poduzetničke zone veličine 40.000 m2 projektiramo 8 tipskih hala veličine od 360 do 1.800 m2, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U Đurđevcu su uvjeti pokretanja poslovne aktivnosti u novoj zoni olakšani, pa se iz Grada nadaju da će privući i poduzetnike koji inače možda ne bi razmišljali o Đurđevcu kao opciji.

– Ukupna površina hala je oko 9.000 kvadrata i riječ je o faznoj gradnji gdje bilo tko od poduzetnika može odabrati i prijaviti bilo koju halu koja zadovoljava njegove potrebe. Isključivo je riječ o proizvodnim djelatnostima. Pritisnuti vremenskim rokovima, nedostatkom projektanata i europskim fondovima nadamo se da će se i oni poduzetnici koji ne razmišljaju o poslovnoj aktivnosti u Đurđevcu odlučiti na pokretanje iste na našem području upravo zbog olakšanog modela koji nudimo, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

 

– Na javni poziv za iskaz interesa za prve dvije hale dobili smo pozitivno očitovanje i povratnu informaciju da je to jako dobar model. Poduzetnici žele izbjeći gubljenje vremena na rješavanje administrativnih problema, stoga je cilj olakšati im prijavu na EU natječaj za gradnju i opremanje proizvodnih pogona koji je u najavi krajem godine, istaknuo je Janči.

Copy link
Powered by Social Snap