Pretraga

U Đurđevcu su u pripremi zeleni projekti: Grad teži ozelenjivanju gradskih površina te očuvanju okoliša

A- A+

Grad Đurđevac teži ozelenjivanju gradskih površina unutar grada, a na Gradskom vijeću Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči je vijećnicima prezentirao zelene projekte koji su u pripremi ili su već prijavljeni na neki od natječaja.

Zeleni projekti Grada Đurđevca | foto: Grad Đurđevac

Kako je gradonačelnik naglasio, Grad teži ozelenjivanju, zaštiti okoliša i osvještavanju ljudi o važnosti očuvanja okoliša.

– Jedan od zelenih projekta na kojima radimo je i projekt zelene transformacije zaštićenog prostora utvrde Stari grad koji obuhvaća uređenje okoliša oko cijele utvrde, uređenje sportske infrastrukture te povezivanje tih sadržaja sa ŠRC-om Đurđevac, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izdvojeni članak

Grad zelenih oaza s čak 20.000 eura sufinancira ozelenjavanje fasada, krovova i unutarnjih dvorišta

Također su pripremljeni i projekti energetske obnove svih područnih škola, a na školi, vrtiću i na JVP-u Đurđevac postavit će se solarne ploče kako bi te ustanove bile energetski učinkovitije i energetski neovisne, a to je, kako ističe gradonačelnik, posebno važno u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata.

– Iduće godine krećemo i s rekonstrukcijom Trga sv. Jurja, a trg će se urediti tako da se što više površina ozeleni kako je to predviđeno SECAP programom. I kroz druge projekte ćemo nastaviti što više ozelenjivati grad. Također, nastavljamo s provedbom EU projekata i prijavom na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova, a provođenjem brojnih projekata i korištenjem europskih sredstava značajno podižemo standard života na području grada- zaključio je gradonačelnik Janči.

Copy link
Powered by Social Snap