Pretraga

Video: Koji je najbolji kvart za život u slavonskoj metropoli, odgovaraju građani

A- A+

Prošle smo godine već saznali koji su kvartovi u najvećim Hrvatskim gradovima najskuplji za život. Nevezano uz cijene nekretnina i najma, sada smo željeli otkriti koji su, po mišljenju građana, jednostavno najbolji kvartovi za život. Na red je došao Osijek, najveći slavonski grad, a ujedno i četvrti u Hrvatskoj. Kome ćemo vjerovati, ako ne stanovnicima samog grada. Stoga smo se zaputili na osječke ulice i porazgovarali s prolaznicima.

Tvrđa

Tvrđa | foto: Grad Osijek

Građani Osijeka, na pitanje koji je njihov najdraži kvart za život, odgovorili su dosta ‘šaroliko’. Od nekih se građana moglo čuti da je to Sjenjak, a argumentirali su to tako da se kvart ne nalazi u samom centru te je u njemu jako mirno i puno zelenila. Drugi su rekli VBK jer je od tamo sve što svakodnevno trebamo blizu. Ostali su se opredijelili za kvartove poput Juga I i Juga II.

Netko je simpatično komentirao da najviše voli Retfalu jer tamo živi, što je i većini ljudi, očekivano, bio razlog odabira baš tog kvarta. Drugima je najdraže Bosutsko naselje, a pronašli smo i prolaznike koji su diplomatski izjavili da im je svaki kvart u Osijeku lijep te da se ne mogu sa sigurnošću odlučiti.

Kasnije smo ih još pitali kakvo je stanje s cijenama najmova i nekretnina u Osijeku te smo prvi put dobili jednoglasan odgovor. Sve je izuzetno skupo, a Retfala (s velikim brojem trgovina) i Donjogradska obala Drave su na glasu kao jedni od skupljih kvartova. Netko je kao dosta dobar kvart spomenuo Uske njive jer je sada tamo najviše novogradnje.

Izdvojeni članak

Top 10 hrvatskih kvartova u velikim gradovima s ‘biber’ cijenama, kvadrat u najskupljem 5.300 eura

Većina se prolaznika složila da u Osijeku ne postoji kvart koji je na lošem glasu zbog kriminala, pljački i sličnih stvari. Iako je jedna djevojka kroz smijeh komentirala da bi to bio Jug II., ali je dodala da su to samo glasine i da u praksi nije tako. No, zbog velikog broja različitih odgovora, nismo uspjeli zaključiti da je neki od osječkih kvartova popularniji za život od ostalih.

Zgrada Centralnog groblja u Osijeku je na svojem krovu nedavno dobila solarne panele, čime je ostvarena još jedna investicija u energetsku obnovu. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap