Pretraga

Za građevinara koji je nasmrt čekićem pretukao naručiteljicu radova doživotni zatvor

A- A+

Građevinar Peter Norgrove (43) iz Engleske osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog hladnokrvnog ubojstva gospođe Sharon Gordon (58). Norgrove ju je u njezinom domu čekićem zatukao do smrti u srpnju prošle godine. Sigurnosne kamere snimile su krv na nogavicama njegovih radnih hlača. Gordon ga je angažirala da joj na kući izgradi produžetak prizemlja, što je trebalo trajati otprilike šest tjedana, ali se produžilo na 15 mjeseci.

Peter Norgrove na snimci sa sigurnosne kamere

Peter Norgrove na snimci sa sigurnosne kamere | Foto: Policijska Uprava West Midlands

Sud u Ujedinjenom Kraljevstvu, osudio je Petera Norgrovea, engleskog građevinara na doživotnu kaznu zatvora. Norgrove je u srpnju prošle godine ubio Sharon Gordon, za vrijeme radova na produženju prizemlja u njezinoj kući. Gordon je pretrpjela najmanje osam udaraca čekićem u glavu i od zadobivenih ozljeda preminula.

Na dan počinjenja zločina, dvije prijateljice posjetile su Gordon u njezinom domu. Družeći se, netko je započeo razgovor o sporom izvođenju radova na njezinom prizemlju. Manje od pola sata nakon što su otišle, sigurnosne kamere na njezinoj kući snimile su Norgrovea kako oblači zaštitne rukavice i ulazi na stražnja vrata, nešto poslije 14:00 sati.

Oko 20 minuta kasnije, nakon što je počinio stravičan zločin, Norgrove je izašao iz kuće i krenuo spremati alat. Snimka je otkrila da je usput zviždio. Zatim je otišao pokupiti kći iz škole, a čekić kojim je ubio Gordon odnio je na imanje svoje punice u Dudleyju u West Midlandsu. Rukavice koje je nosio ostavio je u kanti u dvorištu njezine kuće, kako piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Penjač Remi Ludici pao u smrt s 68. kata Tregunter Towera u Hong Kongu

Ranije je Norgrove radio na ogradi oko njezine kuće pa ga je Gordon ponovno zaposlila. Ovog puta da joj produži prizemlje. On se nedavno prije toga prekvalificirao za graditelja. Procijenio je da će posao trajati između četiri i šest tjedana, ali na kraju se to produžilo na 15 mjeseci.

Sudac je prilikom izricanja kazne Norgroveu rekao da je bio ljut jer ga je ‘opetovano kritizirala zbog kašnjenja i šlampavog rada na prilično jednostavnom građevinskom zahvatu.’

Pogledajte ovdje pregled deset nesreća na gradilištima tijekom obnove.

Copy link
Powered by Social Snap