Pretraga

Zagrebačka župa dobiva novu crkvu: Raspisani projektni natječaj stavljen u mirovanje

A- A+

Zagrebačka župa Bogojavljenje – Sveta Tri Kralja osnovana je tek pred koju godinu, a u planu je izgradnja nove župne crkve. Natječaj provodi zagrebačka tvrtka Studio A, a do daljnjega je stavljen u mirovanje, zbog usuglašavanja formalnih elemenata natječajnog programa sa stručnim službama Grada Zagreba.

Župna crkva Vrbani III

Župna crkva Vrbani III | foto: HKA

Zbog usuglašavanja formalnih elemenata natječajnog programa sa stručnim službama Grada Zagreba predmetni natječaj stavlja se u mirovanje. Svi prostorni elementi predviđeni programom zadržavaju se i neće se mijenjati. Kako je natječaj stavljen u mirovanje, novi rok predaje natječajnih radova bit će uskoro objavljen.

Raspisivač i investitor natječaja je Župa Bogojavljenja – Sveta Tri Kralja, Zagreb – Vrbani III, dok je organizator, provoditelj natječaja i izrađivač natječajnog zadatka Studio A.

Cilj natječaja

Cilj natječaja je dobiti suvremeno rješenje sakralne arhitekture koje će funkcionalno, estetski i ambijentalno dopuniti i u urbanističkom smislu dovršiti središnji potez javnih i društvenih sadržaja, pješačkih i zelenih površina naselja Vrbani III te koje će biti racionalno i održivo u izvedbi i održavanju. Pravo sudjelovanja u svojstvu autora ima jedna ili više stručnih fizičkih osoba, a barem jedna od autora mora biti ovlašteni arhitekt ili ovlašteni arhitekt urbanist..

Predviđeni nagradni fond iznosi 140.000,00 kuna neto, odnosno 18.581,19 eura. Prvo mjesto će dobiti nagradu od 56.000,00 kuna (7.432,97 eura), drugo mjesto od 42.000,00 kuna (5.574,72 eura), treće mjesto od 28.000,00 kuna (3.716,48 eura) i četvrto mjesto od 14.000,00 kuna (1.858,24 eura). Čitavu obavijest donosimo u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap