Pretraga

Zagrebačka županije isplaćuje naknadu za popravak krovišta s gnijezdima: Još se stignete prijaviti

A- A+

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i ove godine nastavlja s realizacijom projekta ‘Zaštita i očuvanje bijele rode’. Projekt ima za cilj očuvanje gnijezda bijele rode na krovovima objekata, kao i participaciju dijela troškova popravka krovišta.

Gnijezdo bijele rode, foto: Zagrebačka županija

Kako bi ostvarili naknadu od 700 kuna vlasnici objekata, koji sudjeluju u projektu, trebaju provjeriti već popunjene podatke u Obrascu koji su dobili na kućnu adresu, po potrebi izmijeniti ili ispuniti podatke koji nedostaju te potpisati. Popunjeni i vlastoručno potpisani obrazac potrebno je poslati najkasnije do 12. kolovoza 2022. godine na adresu: Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, 151. samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor ili na email [email protected].

Vlasnici objekata koji na svom objektu (kuća ili gospodarska zgrada) imaju gnijezdo bijele rode, a do sada nisu sudjelovali u projektu, pozivaju se da do 12. kolovoza 2022. godine kontaktiraju Javnu ustanovu Zeleni prsten radi prijave gnijezda na broj telefona 01/6111-552 ili e-mail [email protected].

Izdvojeni članak

[VIDEO] Krovovi budućnosti? Crijepovi koji su napravljeni od solarnih panela

Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Najviše roda na području Zagrebačke županije nalazi se u gradovima Vrbovec i Ivanić Grad, općinama Pisarovina i Klinča Sela. Sela s najvećim brojem roda su Donja Kupčina i Donja Zdenčina.

Prema najnovijim podacima na području Zagrebačke županije nalazi se preko 260 gnijezda bijele rode, a otkad se provodi ovaj projekt vlasnicima krovova na kojima su se ugnijezdile rode isplaćeno je oko 700.000 kuna naknade.

Zagrebačka županije isplaćuje naknadu za popravak krovišta s gnijezdima: Još se stignete prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap