Pretraga

Zbog postavljanja bazne stanice na Knežiji pozvana i policija: Stanari za sve okrivljuju predstavnika koji je otišao na more

A- A+

Stanari zgrade u Albaharijevoj ulici na Knežiji proteklih su dana proživljavali pravi filmski scenarij. Naime, na njihovoj se zgradi trebala postaviti bazna stanica o čemu, navode, uopće nisu bili informirani. Za sve okrivljavaju predstavnika stanara koji je postavljanje odobrio prikupivši potpise navodeći da su za postavljanje sigurnosne kamere.

bazna stanica

Bazna stanica, ilustracija | foto: Unsplash

Nakon što su tijekom prošlog tjedna primijetili majstore oko svog ulaza, stanari velike zgrade u Albaharijevoj ulici na Knežiji znali su da nešto nije kako bi trebalo biti.

Na krov zgrade u zagrebačkoj Knežiji prošloga se tjedna krenula postavljati bazna stanica, takozvani repetitor, i to bez znanja, pa tako i pristanka, većine stanara zgrade. Organizirani preko aplikacija za komunikaciju stanari su krenuli u istraživanje što se, kako i zašto odvija u njihovoj zgradi. Po otkriću, kako navode, nezakonitog postavljanja bazne stanice okupljaju se u parku i donose odluku o zaustavljanju njene gradnje.

Do predstavnika stanara koji je dao suglasnost za gradnju ne mogu doći, jer je, kako navode, on već pet dana na moru.

Na Knežiju je pozvana i policija

Cijela situacija je kulminirala u srijedu kada je pozvana i policija. Naime, pred zgradu tog dana dolazi kamion s kranom pa stanari kućnih brojeva od jedan do devet pozivaju službene osobe kako bi se gradnja zaustavila i napravio zapisnik o svemu što se događa. Zbog cijele situacije, saznaju iz Jutarnjeg lista, Telemach za sada zaustavlja radove.

– U blizini naše zgrade je vrtić, škola i mi smo protiv toga, za Jutarnji navodi Marija Subašić, jedna od stanarki zgrade u Albaharijevoj ulici te dodaje kako ih osim zračenja bazne stanice brine i njena velika težina s obzirom na to da je krov oštećen u potresu.

Izdvojeni članak

Stanovnici Savice poručili Škori: ‘Gradnju crkve zaustavili smo mi, a ne Tomašević’

Cijelu situaciju objasnio je odvjetnik i predstavnik stanara kućnog broja jedan Aleksander Haid koji navodi da je za gradnju bazne stanice potrebna suglasnost svih ulaza, a ne samo jednog, bez obzira na to što su fizički odijeljeni.

Predstavnik otišao na more

Priču stanara zgrade u Albaharijevoj dodatno su zakomplicirali i navodi nekih od njih da su prevareni. Kažu, prikupljanje potpisa predstavljeno je u svrhe postavljanja nadzorne kamere i sanaciju krova pa najavljuju i kaznenu prijavu protiv predstavnika koji je za Jutarnji iznio svoju stranu priče.

– Imam 60 godina, mislite li da bih si dopustio neke nepravilnosti u ovim godinama? Ukazala se ova situacija pa sam sakupio potpise, navodi Vlado K. te dodaje da je stanarima rekao da prikuplja potpise za gradnju repetitora.

Izdvojeni članak

Predan zahtjev za zaustavljanje netransparentne izgradnje na Vrbanima

O cijeloj su se situaciji izjasnili i iz Hrvatske udruge za zaštitu od elektromagnetnog zračenja potvrđujući da je za iznajmljivanje krova za postavljanje bazne stanice potrebna suglasnost svih suvlasnika. Iz Udruge su upozorili i na to da predstavnici suvlasnika često nezakonito sklapaju ugovore o najmu te da time čine kazneno djelo.

Zbog postavljanja bazne stanice na Knežiji pozvana i policija: Stanari za sve okrivljuju predstavnika koji je otišao na more
Share via
Copy link
Powered by Social Snap