Pretraga

Zbog radova rekonstrukcije simbola Osijeka do kraja godine u tom se dijelu grada obustavlja sav promet

A- A+

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe. Zbog sigurnosti prolaznika tijekom izvođenja radova dio simbola Osijeka privremeno se zatvara za promet.

Osječka Tvrđa, radovi | foto: Grad Osijek

Radovi rekonstrukcije i dogradnje provode se u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe koji je sufinanciran sredstvima iz Europske unije.

U gradu Osijeku trenutno su u tijeku radovi rekonstrukcije i dogradnje simbola grada – Tvrđe. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe.

Iz Grada pozivaju građane da zbog prisustva brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi u razdoblju trajanja radova izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu.

Opasnost od pada

Kako bi se osigurala sigurnost prolaznika tijekom izvođenja radova Grad je donio odluku o obustavljanju prometa u sljedećim ulicama:

  • južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu,
  • u istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva – od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova – od Franjevačke do Kuhačeve ulice,
  • u sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića – od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa – od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.
Izdvojeni članak

Osijek: Zapušteni povijesni prostor postaje suvremeni turistički centar

Kako navode iz Grada Osijeka na gradilištu se odvijaju radovi dubokog iskopa zbog kojih postoji opasnost pada u dubinu stoga građane pozivaju da:

  • povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju,
  • ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije,
  • ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji.

Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila.

Očekivani završetak radova je krajem 2021. godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap