Pretraga

Zbog radova rekonstrukcije simbola Osijeka do kraja godine u tom se dijelu grada obustavlja sav promet

A- A+

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe. Zbog sigurnosti prolaznika tijekom izvođenja radova dio simbola Osijeka privremeno se zatvara za promet.

Osječka Tvrđa, radovi | foto: Grad Osijek

Radovi rekonstrukcije i dogradnje provode se u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe koji je sufinanciran sredstvima iz Europske unije.

U gradu Osijeku trenutno su u tijeku radovi rekonstrukcije i dogradnje simbola grada – Tvrđe. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe.

Iz Grada pozivaju građane da zbog prisustva brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi u razdoblju trajanja radova izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu.

Opasnost od pada

Kako bi se osigurala sigurnost prolaznika tijekom izvođenja radova Grad je donio odluku o obustavljanju prometa u sljedećim ulicama:

  • južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu,
  • u istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva – od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova – od Franjevačke do Kuhačeve ulice,
  • u sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića – od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa – od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.
Izdvojeni članak

Osijek: Zapušteni povijesni prostor postaje suvremeni turistički centar

Kako navode iz Grada Osijeka na gradilištu se odvijaju radovi dubokog iskopa zbog kojih postoji opasnost pada u dubinu stoga građane pozivaju da:

  • povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju,
  • ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije,
  • ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji.

Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila.

Očekivani završetak radova je krajem 2021. godine.

Copy link
Powered by Social Snap