Pretraga

Fond isplatio preko 12 milijuna kuna naknada: Iz Ministarstva odluke o obnovi ne dolaze

A- A+

Na službenim stranicama Fonda za obnovu javnosti se na skoro svakodnevnoj bazi iznose podatci o broju urudžbiranih djelatnosti, iznosu isplaćenih naknada, ali i broju odluka koje su iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine stigle u Fond. Trenutni broj ne ide u korist obnove.

 Fond za obnovu | foto: Screenshot Fond za obnovu

Fond za obnovu javnosti na svojim službenim stranicama omogućava pristup informacijama o broju odluka o obnovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao i iznosu isplaćenih naknada.

Prema podatcima koji su na današnji dan, 16. ožujka 2021. godine, dostupni na službenim stranicama Fonda za obnovu do sada su urudžbirane i isplaćene 322 naknade za obnovu nakon potresa. Iznos isplaćenih naknada je 12,009,608.91 kuna.

Pristigle donacije građana

Na račun Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije u veljači 2021. godine iz Ministarstva prostornoga uređenja, gaditeljstva i državne imovine prebačeno je skoro deset milijuna kuna. Riječ je o donacijama građana prikupljenima kao pomoć u obnovi nakon potresa.

Kako iz Fonda navode, do početka ožujka od tog je iznosa na obnovu utrošeno nešto više od tri i pol milijuna kuna, a to znači da Fondu preostaje iznos od 5.984.211,24 kuna.

Od utrošenih 3,5 milijuna kuna Fond je isplatio za nužne popravke. 79 isplata otišlo je na račune pravnih osoba, dok je iznos od 105.569,25 kuna otišao na devet računa fizičkih osoba.

Izdvojeni članak

Ovo su 24 odgovora na najčešća pitanja o obnovi nakon potresa

Iz Ministarstva nula odluka

U svojim preglednicima podataka o obnovi Fond je napravio tablice u kojima se skoro na svakodnevnoj bazi mogu pratiti zahtjevi za obnovu koji su pristigli u Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao i broj odluka koje je Ministarstvo temeljem navedenih zahtjeva poslalo u Fond za obnovu.

Trenutno je, prema podatcima Fonda za obnovu, riječ o nula odluka.

U tablicama Fonda za obnovu mogu se pratiti podatci za svaki obrazac, odnosno zahtjev, za obnovu. Trenutno su dostupni podatci do 13. ožujka. Podatci pokazuju da je do navedenog datuma u Ministarstvo dostavljeno nešto manje od četiri tisuće zahtjeva, točnije njih 3,706.

Izdvojeni članak

Zapamtite ove datume: Rokovi za ostvarivanje prava prema Zakonu u obnovi

Copy link
Powered by Social Snap