Pretraga

Kreće rekonstrukcija prvog zagrebačkog trgovačkog centra za 40 milijuna eura

A- A+

King Cross prvi je trgovački centar modernog tipa u Zagrebu. Otvoren je 2002., a otad nije bio obnavljan pa su ga vremenom novi trgovački centri prilično brzo nadmašili po pitanju infrastrukture. Tako danas Zagreb ima trgovačke centre u skoro svakom dijelu grada, a King Cross je izgubio važnost pred drugim centrima u blizini. Novi vlasnik koji ga je preuzeo 2018. sada ima ozbiljan plan da mu vrati relevantnost, stari sjaj i slavu. Stigla je najava potpune rekonstrukcije, u sklupu projekta vrijednog oko 40 milijuna eura. Objekt će se proširiti za 5.000 kvadrata, a građevinci će to učiniti u nekoliko faza.

novi King Cross | foto: king-cross.hr

King Cross, zagrebački je shopping centar otvoren 2002. godine. Kultni centar, ujedno prvi moderni centar u kojem su Zagrepčani kupovali i koji brojnim građanima izaziva nostalgiju kreće u cjelovitu rekonstrukciju procijenjenu na 40 milijuna eura. Rekonstrukcijom će se proširiti, da bi povratio relevantnost.

Novi vlasnik i upravitelj, SES Spar European Shopping Centers, King Crossom upravlja od 2018. godine. Centar će se obnavljati u više faza, a završetak radova očekuje se u 2025. godini. U priopćenju o obnovi, naime, izvješteno je kako će centar biti otvoren i za vrijeme radova.

Izdvojeni članak

Westgate postaje ’15-minutni grad’ po uzoru na zapadnoeuropske trendove

Obnova će se odvijati u sedam faza, kroz koje će se centar u potpunosti obnoviti, a prostor će se proširiti za 5.000 kvadrata. Tvrtki vlasniku i upravitelju u cilju je izgraditi veći i možda novi najmoderniji shopping centar.

– Stvaranje živopisnih prostora zahtijeva temeljne promjene zbog čega smo se odlučili na cjelovitu rekonstrukciju koja će ovaj centar transformirati u modernu shopping destinaciju, naveo je glavni izvršni direktor SES-a Christoph Andexlinger.

Projekt rekonstrukcije i izgradnje, naveli su, trebalo bi privući nove, no i ponovno pridobiti stare kupce, kao i povećati atraktivnost lokacije. Novi centar bit će obogaćen novim sadržajima za različite uzraste, a poznato je da će imati dječje zone za igru i zabavu te jedinstvenu gastro zonu s ugostiteljskim objektima.

– King Cross se nalazi na atraktivnoj lokaciji zapadnog ulaza u grad i po završetku rekonstrukcije i izgradnje dodatnih 5000 kvadratnih metara nudit će još zanimljiviji sadržaj u novom pulsirajućem prostoru, nadovezao se o ciljevima obnove Zoran Karamatić, SES country menadžer za Hrvatsku.

U Zagrebu je u prošloj 2023. godini otvorena prva trgovina bez blagajni, gdje su kupci mogli kupovati samo skeniranjem koda mobilne aplikacije. Ovdje pogledajte o čemu je riječ.

Copy link
Powered by Social Snap