Pretraga

Potres okupio svjetske stručnjake: Prezentacija obnove na godišnjicu zagrebačkog potresa

A- A+

Na godišnjicu zagrebačkog potresa, u ponedjeljak 22. ožujka, na Građevinskom fakultetu u Zagrebu započet će konferencija koja će okupiti svjetske stručnjake na temu potresa. Tijekom konferencije prezentirat će se projekt ‘Blok 19’, a na njoj će prisustvovati i predsjednik Zoran Milanović.

centar_potres7

Hotel Palace – “gurtne” pridržavaju dio pročelja od pada; David Mandić | baustela.hr

Više od dvadeset tisuća građevina oštećeno je u prošlogodišnjem zagrebačkom potresu jačine 5,5 po Richteru.

Dvorane Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ugostit će u ponedjeljak svjetske stručnjake koji će, na godišnjicu zagrebačkog potresa, prezentirati svoj rad na temu potresa i obnove. Konferenciji će prisustvovati i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić.

Za vrijeme trodnevne konferencije prezentirat će se projekt ‘Blok 19‘. Riječ je o projektu na kojem su stručnjaci u proteklih godinu dana radili, a koji tematizira način obnove jednog gradskog bloka nakon potresa.

Izdvojeni članak

Izračunata ukupna šteta od potresa: Iznos prelazi cifru od 40 milijardi kuna

Godišnjica zagrebačkog potresa

Trodnevna konferencija na temu potresnog inženjerstva započinje na godišnjicu zagrebačkog potresa, 22. ožujka. Riječ je o jednoj od najvažnijih europskih konferencija na temu potresa, a na kojoj će sudjelovati brojni svjetski stručnjaci. Sva predavanja moći će se pratiti i online.

Osim predavanja na temu obnove na konferenciji će se predstaviti i knjiga ‘Potresno inženjerstvo – Obnova zidanih zgrada‘, priručnik kojeg su izradili stručnjaci Građevinskog fakulteta u Zagrebu. U priručniku se na detaljan i stručan način prezentiraju i objašnjavaju procesi obnove zgrada stradalih u zagrebačkom potresu. Projekt ‘Blok 19’ prezentirat će u utorak 12 stručnjaka koji su sudjelovali u procesu njegove izrade, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Pogledajte kako izgleda centar Zagreba dok se čeka obnova

Copy link
Powered by Social Snap