Pretraga

Dubrovnik uskoro kreće u modernizaciju sustava javne rasvjete

A- A+

U ponedjeljak, 2. svibnja, je završen postupak javnog savjetovanja za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika. Uskoro bi Grad trebao objaviti izvješće te pokrenuti postupak nabave za izvođenje projekta.

Sustav javne rasvjete | Ilustracija | foto: Pixabay

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika provodit će se na širem gradskom području te će obuhvatiti 3.755 zastarjelih uličnih svjetiljki, piše Grad Dubrovnik.

Naime, javna rasvjeta u ovom gradu se satoji od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki.  Iste će se zamijeniti visoko efikasnim LED svjetiljkama koje doprinose zaštiti okoliša i povećavaju energetsku učinkovitost sustava javne rasvjete.

Izdvojeni članak

Nova LED rasvjeta u centru Zagreba osvjetlila kolnik, a osnovnu školu ostavila u mraku

Vrijednost ove investicije je 14 milijuna kuna, a provedbom navedenog projekta se očekuju novčane uštede na godišnjoj razini u iznosu od dva milijuna kuna. Osim toga, smanjit će se i troškovi održavanja sustava koji nisu zanemarivi.

Grad Dubrovnik će ovaj projekt financirati kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0.5 posto.

Copy link
Powered by Social Snap