Pretraga

Za postavljanje fotonaponskih elektrana ova županija dijeli 300.000 eura

A- A+

Koprivničko-križevačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu sredstava za postavljanje novih fotonaponskih elektrana. Građanima je na raspolaganju 300 tisuća eura, a rok za prijavu je 30. travanj. Na ovaj način nastoji se na višu razinu podići energetska neovisnost kućanstava.

kućna solarna elektrana

solarna elektrana | foto: Freepik

Koprivničko-križevačke županija dodjeljuje sredstava fizičkim osobama za postavljanje novih fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe. Subvencija se može ostvariti za elektrane u mrežnom radu, na postojećim obiteljskim kućama ili legalno sagrađenim pomoćnim objektima na području županije.

Uz napomenu kako natječaj nije namijenjen suvlasnicima stambenih zgrada, kao ni da se ovim putem ne financira proširenje ili modernizacija postojećih kućnih elektrana. Također, na natječaj se ne mogu prijaviti oni koji su prebivalište na adresi uz koju je vezana konstrukcija elektrane prijavili nakon 1. veljače 2024. godine.

Izdvojeni članak

Ne dajte se zavarati: Zamke u koje mogu upasti vlasnici kućnih elektrana

Koprivničko-križevačka županija će Korisnicima dodjeljivati sredstva u vrijednosti do 50%, ali ne više od 3.000 eura. Dok raspoloživa sredstva po natječaju iznose 300 tisuća eura.

Ističe se i kako će se sredstava dodjeljivati sredstva do iskorištenja raspoloživih sredstava. Kao i da će pravo na korištenje sredstava donacije ostvarit će Korisnici s najvećim brojem bodova ostvarenih prema propisanim kriterijima

Prijave na natječaj podnose se putem  aplikacije za javne pozive, a više detalja o natječaju kojim je za korisnike osigurano ukupno 300.000 eura te potrebni obrasci mogu se preuzeti na internet stranici Koprivničko-križevačke županije.

Pronađite ovdje osnovni vodič kroz kućne sunčane elektrane.

Copy link
Powered by Social Snap