Pretraga

Atelier Marković – adresa na koju morate otići tražite li ogledalo po mjeri i savršen okvir za sliku

A- A+

Atelier Marković svoj odnos s klijentima gradi više od sto godina. Radnju je 1919. osnovao Josip Marković, tradiciju obiteljskog posla nastavio je sin, također Josip Marković, a 2000. je posao preuzeo unuk Damir te ga vodi s obitelji, što će reći da je ovo već treća generacija koja se bavi ovim obiteljskim obrtom.

Tajana i Damir Marković / foto: Privatna arhiva

Atelier se od osnivanja nalazi u Ilici 51, između Frankopanske i Medulićeve ulice, nedaleko zgrade Hrvatske obrtničke komore čiju je gradnju zajedno s ostalim zagrebačkim obrtnicima podupro i Josip Marković. Prepoznatljiva je po tematski uređenom, originalnom izlogu koji privlači svojim ugođajem i toplinom, a uređuje ga Damirova supruga Tajana uz pomoć kćeri Lucie. Osim izrade unikatnih ogledala, u atelieru je moguće uramiti slike, umjetnička djela, dresove pa čak i televizore, a u zadnjih par godina sve više je tražena izrada staklenih ograda za interijere, terase i balkone.

Atelier Marković interijer / foto: Privatna arhiva

Atelier Marković interijer / foto: Privatna arhiva

Na pitanje na koje projekte su posebno ponosni, kažu nam kako su tijekom godina imali priliku raditi s brojnim hrvatskim dizajnerima, arhitektima i zaljubljenicima u uređenje interijera.

– Teško je izdvojiti samo par najdražih projekata jer je svaki poseban na svoj način, ali uvijek nam je veliko zadovoljstvo surađivati s profesionalcima kao što su arhitekt Ante Vrban, dizajnerica interijera Lana Banely i influencerica Cindy Šoštarić Hadžić. Najviše smo ponosni na rad s klijentima koji dolaze u naš atelier već nekoliko desetljeća i s kojima imamo poseban odnos, a s većinom smo kroz vrijeme postali i prijatelji, otkrivaju nam u atelieru Marković.

Atelier Marković unikatno ogledalo velikih dimenzija / foto: Privatna arhiva

Atelier Marković oval / foto: Privatna arhiva

Kako rade unikatna ogledala, zanimalo nas je imaju li kakve savjete za one koji se planiraju uputiti u kupnju ovakvog proizvoda.

– Najvažniji savjet koji dajemo svim našim klijentima je da ne zaborave da se sva ogledala izrađuju po mjeri. Slušamo želje naših klijenata, ali ih i savjetujemo pri odabiru. Prije odabira ogledala odlazimo kod klijenata u prostor, radimo izmjeru kako bismo odabrali pravu dimenziju, donosimo razne uzorke kako bismo predočili klijentu kako bi to moglo izgledati. Svakome savjetujemo da ne žuri s odlukom kako bi bio potpuno siguran u svoj izbor. Ogledala odgovaraju svim prostorima zato što daju dubinu, svjetlost i prozračnost, zapravo jednu čaroliju ogledala. Ono na što treba paziti je što se reflektira u ogledalu jer ta refleksija daje dubinu i konačan dojam prostora, poručuju iz ateliera Marković.

Atelier Marković uramljeni dres / foto: Privatna arhiva

Poželjeli smo doznati i što ovaj obiteljski team posebno fascinira kod rada sa staklom.

– Kod rada sa staklom nas iznova fasciniraju nevjerojatne mogućnosti i kreativnost, a na kraju opći dojam. Jer osim uramljivanja slika radimo i staklene ograde za urbane vile i obiteljske kuće, ograde za bazene i tuš kabine te pregradne staklene površine, kažu nam.

Izdvojeni članak

Obrt Dolac – obiteljska tvornica čiji proizvodi od stakla, drveta i pleksiglasa čuvaju narodnu baštinu

Kako odabrati pravi okvir za sliku, bilo je naše zadnje pitanje.

– Slika će odabrati pravi okvir. Klijenti misle da oni biraju okvir, a zapravo se okvir bira prema slici i prema prostoru u kojem će slika stajati. Ponekad se na prvu čini da su slika i okvir nespojivi, a na kraju baš ta različitost daje savršeni rezultat, savjetuju u atelieru Marković.

Copy link
Powered by Social Snap