Pretraga

Kakvi difuzori, Tajana Berga ima bolje rješenje za mirisan dom

A- A+

Ako smo se na neki detalj u interijerima “navukli” posljednjih nekoliko godina onda su to difuzori za eterična ulja. Ipak, sumnjamo da će isti s tržišta, ali i iz naših domova, istisnuti vječne aromalampe, pogotovo ako su ručno rađene i unikatne, poput onih kreativke koja se zove Tajana Berga.

Tajana / foto: Privatna arhiva

– Vlasnica sam Ateliera Berga već 25 godina. Pokrenula sam to iz hobija, ali se na tržištu pokazalo da je kupcima način i dizajn proizvoda zanimljiv i potreban, pa su ga počeli kupovati, priča nam Tajana.

Aromalampe Kocka / foto: Privatna arhiva

Aromalampe su prvi proizvod koji je stavila na tržište, na samom početku djelovanja, kada ih na našem tržištu još praktički nije niti bilo, dok se u samu aromaterapiju zaljubila kada je kupila svoju prvu aromalampu u Beču.

– Aromalampa je bio moj prvi proizvod koji sam izradila na lončarskom kolu, dodaje naša sugovornica.

Izdvojeni članak

Predmeti od keramike brenda Planina razlikuju se od svih takvih na tržištu, evo zašto im ostali nisu ravni

Svaki proizvod izrađuje na lončarskom kolu, potom se isti suši, nakon toga oslikava i pali u peći za keramiku, prvo biskvitno na  temperaturi od 1000 stupnjeva, a zatim na 980 stupnjeva. Od ostalih takvih proizvoda na tržištu Tajanini se proizvodi razlikujemo upravo po vlastitom dizajnu i po izradi lončarenjem.

– Proizvode Ateliera Berga kupuju osobe koje vole proizvod koji je ručne izrade, da se vide potezi prstiju na glini, i da je svaki proizvod 100 % unikatan. Kroz 25 godina proizvodnje kupaca je bilo iz cijelog svijeta, od priloga u časopisima iz Japana ( to me stvarno iznenadilo) do slika iz novina kako Bill Gates kupuje naš proizvod u Splitu, otkriva naša sugovornica čiji proizvodi su se našli u mnogim časopisima o uređenju doma, dok mnogi njezine proizvode kupuju i za poklone.

Aromalampa Rustica / foto: Privatna arhiva

Aromalampa Bijela / foto: Privatna arhiva

Osim proizvodnje sve veća ljubav i motivacija Tajani je edukacija rada na lončarskom kolu i to kroz metode tjelesno orijentirane psihoterapije, s obzirom na to da je terapeutkinja, dok također vodi radionice keramike za djecu  u Udruzi Vestigium u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap