Pretraga

Kreativan i ekološki trik: Od nečeg što bi inače završilo u smeću napravite unikatnu dekoraciju za dom

A- A+

Obične žarulje polako napuštaju naše domove, a njihovo mjesto preuzimaju LED rasvjetna tijela. Ipak, kako bismo bili ekološki osviješteni, a istovremeno i kreativni, stare žarulje možemo pretvoriti u simpatične vaze koje će krasiti odabrane kutke doma.

Žarulje vaze | foto: Unsplash

Ova jednostavna i simpatična dekoracija može upotpuniti i uskršnji izgled vašeg doma.

Obične žarulje polako odlaze u prošlost, a na njihovo mjesto dolaze dugotrajnije LED žarulje i rasvjetna tijela. Iako ih je još uvijek moguće pronaći u trgovinama njihovo vrijeme prolazi i to ponajviše iz ekoloških razloga.

No, kako bi dodatno očuvali planetu, a pri tom bili i kreativni, obične žarulje možemo pretvoriti u simpatične vaze i tako spriječiti njihovu do sad neizbježnu sudbinu – kantu za smeće.

Nekoliko žarulja i malo vremena

Za izradu vaza od žarulja nije potrebno mnogo toga, samo malo vremena i kreativnosti, a od materijala:

  • žarulje, po želji različitih dimenzija,
  • skalpel,
  • tanka cvjećarska žica ili konop/vrpca i
  • cvijeće.

I to je to. Postupak može započeti.

Prije svega mislite na vlastitu sigurnost pa prilikom rukovanja skalpelom budite izrazito oprezni, a po mogućnosti koristite i zaštitne rukavice. Skalpelom izrežite metalni vrh žarulje i vrlo oprezno izvucite sve iz njene unutrašnjosti.

Nakon toga skalpelom pažljivo odstranite ostatke metala koji mogu biti oprezni, a po želji rub metala prođite i vrućim ljepilom u pištolju kako bi bili u potpunosti sigurni da neće doći do ozljede.

Nakon toga oko vrha žarulje omotajte tanku cvjećarsku žicu, konop ili ukrasnu vrpcu kojom ćete vazu povezati na mjestu gdje želite da visi.

U vazu potom ulijte malo vode, dodajte cvijet i vaša vaza je spremna!

Žarulje vaze | foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap