Pretraga

[VIDEO] Jeste li znali da stara košara može postati novi luster: Pogledajte kako

A- A+

Da se od brojnih predmeta koji sakupljaju prašinu na dnu ladica mogu napraviti brojne nove stvari nije novost. Kreativan um i vješte ruke od ničeg mogu napraviti nešto, a posebno privlače projekti kojima čuvamo okoliš tako što koristimo ono što već posjedujemo. Baš tako svoju novu ulogu pronaći će i stara pletena košara.

pletena košara

Pletena košara | foto: Unsplash

Već smo vam  pokazali kako od stare pletene košare napraviti unikatnu zidnu policu, a sada je vrijeme za novi projekt koji jednako oduševljava.

Pletene košare polako postaju jedan od glavnih i ‘must have’ dekorativnih predmeta u svakom domu. Načini njihove primjene su bezbrojni, a estetsku uvijek prati i funkcionalna uloga, jer košare baš u svakoj prostoriji mogu pronaći mjesto i poslužiti kao rješenje za odlaganje.

No, iako je njihova uloga pretežno spremišna, pletene košare mogu se iskoristiti na brojne druge načine, a jedan od njih idealan je za ljetno uređenje doma ili vikendice.

Luster od pletene košare

Iako će neke ideja kreiranja lustera od pletene košare možda iznenaditi, a neke i odmah odbiti, riječ je o jednom od trenutno najvećih dizajnerskih trendova uređenja doma. Posebice tijekom toplijih dana u godini.

Za ovaj ‘sam svoj majstor’ projekt nije potrebno mnogo toga, a krajnji učinak bit će vrtoglavo dobar. Stoga za izradu lustera od pletene košare pripremite:

  • pletenu košaru željenih dimenzija i boje,
  • set kablova za žarulje,
  • skalpel i olovka.

Prije svega košaru koju planirate pretvoriti u luster, u slučaju da je već korištena, dobro očistite od prašine i ostalih nečistoća. Za to je najbolje koristiti meku krpu navlaženu toplom vodom i sapunom.

Nakon čišćenja na košari označite mjesto kroz koje ćete provući set kablova za žarulju. Za izrezivanje označenog kruga koristite vrlo oštar skalpel ili pilicu.

luster od pletene košare

Luster od pletene košare | foto: Arturest, Screenshot

Kroz dobivenu rupu provucite set kablova i dodatno ga učvrstite s unutarnje strane košare.

luster od pletene košare

Luster od pletene košare | foto: Arturest, Screenshot

Lusteru potom dodajte žarulju, objesite ga na željeno mjesto u domu i to je to. Kako izgleda gotovi luster košara pogledajte u videu.

Copy link
Powered by Social Snap