Pretraga

[FOTO/VIDEO] Jeste li čuli za tehniku deka u cementu? Evo kako i vi možete postati umjetnik

A- A+

Kada su u pitanju DIY projekti, postoji čitav niz zanimljivih projekata u koje se možete upuštati. Za neke ćete se morati ipak malo više potruditi, pa možda uložiti i koji tjedan ili mjesec, a postoji i oni koji će vas okupirati na tek nekoliko sati. Danas donosimo upravo takav primjer!

Ako imate bilo kakvo dvorište ili vrt o kojem brinete, znate koliko je važno u čemu držite svoje cvijeće. Vaze za cvijeće su definitivno skup sport, ali danas donosimo jedno jednostavno rješenje. Jeste li ikad čuli za tehniku deke u cementu? Sve što će vam trebati su obični cement, voda, tanja deka, kalup po kojem ćete raditi i najlon. Cijeli proces nam je objasnila Zvjezdana Mijić, koja se s ovime počela baviti u pandemiji, kada je završila u izolaciji.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako je ovaj DIY majstor prenamijenio crtaći stol u solarni ‘kolektor’

– Potreban je nekakav kalup. Nije bitno što je, ja najviše koristim plastično bure. Bitno je da kalup obložite najlonom, da se cement prilikom sušenja ne zalijepi za kalup, jer ga morate izvaditi. Sve što će vam trebati je običan cement, koji ćete ‘smiješati’ koristeći cement i vodu. Mnogi me pitaju za gustoću smjese, ali ne znam točan omjer. Svima kažem da gustoća bude kao i za tijesto za palačinke. Za vrijeme samog pravljenja vaze, koristim tanju deku koju suhu natopim cementom. Deka se ne bi trebala cijediti, rekla nam je Zvjezdana.

Prvi rad od deke u cementu, foto: privatna arhiva, Zvjezdana Mijić

Kada ste zadovoljni s time kako vaše djelo izgleda, sve što trebate jest ostaviti da se suši idućih 24 sata. Bitno je za napomenuti da se mora sušiti u hladu. Iako zvuči gotovo pa prejednostavno, uvjeravamo vas da nećete pogriješiti ako slijedite ove korake. Zvjezdana nam je otkrila da je njezin prvi projekt odmah bio uspješan. Također nam je rekla kako misli da bi se mnogi mogli tim baviti, uz samo malo volje i truda.

Copy link
Powered by Social Snap